Capital Markets referencer

Læs om nogle af de markante ejendomstransaktioner, som Nordicals Capital Markets har stået for.

Salg af boligprojekt i Trikotageparken på Østerbro

Nordicals København har bistået Bonava med salget af boligprojektet Trikotageparken, som er beliggende på Østerbro i København. Køber er Hines, som med handlen markerer sin første boligejendom i Danmark med 121 svanemærkede lejligheder. Investeringen er en del af en strategi om at foretage flere grønne investeringer i Norden.

Boligerne i Trikotageparken har et samlet areal på 10.508 kvadratmeter, fordelt på tre bygninger, som forventes færdigbygget i udgangen af 2021. En fjerde bygning sælges af Bonava til privatkunder.

Salg af portefølje på ni ejendomme i København og Nordsjælland

Nordicals København har bistået Patrizia med salget af en portefølje bestående af ni ejendomme i København og Nordsjælland. Porteføljen udgør blandt andet en række højkvalitets ejerlejligheder beliggende i første række til Sankt Jørgens Sø, ved Søerne i det centrale København.

Ejendommene er opdelt i 293 ejerlejligheder med et samlet boligareal på 23.655 kvadratmeter.

Salg af strøgejendom i København

Nordicals København har i samarbejde med Savills formidlet salget af en bolig- og detailejendom på Indre Bys strøggade, Købmagergade 25-27. Ejendommen er solgt fra hos den finske kapitalforvalter Capman og danske Keystone Investment Management, der sammen har solgt ejendommen til den tyske investor Aachener Grundvermögen.

Ejendommen har gennemgået en større renovering, hvor blandt andet gårdarealet er inddraget i butiksarealet og alle lejlighederne er blevet moderniseret. Handlen markerer Nordicals stærke samarbejde med Savills om at rådgive klienter på Strøget i København. Køber af ejendommen er kendt fra et tidligere opkøb af Købmagergade 45-47, hvor Nordicals også rådgav sælger i forbindelse med handlen.  

Salg af value-add kontorejendom på Hauser Plads i København

Nordicals København har formidlet salget af kontorejendommen på Hauser Plads 20, der er centralt beliggende ved Kultorvet i Indre By i København. Ejendommen, på samlet ca. 6.000 kvadratmeter, er solgt til den globale kapitalfond Angelo Gordon i en off-market transaktion. Salgsprocessen blev målrettet direkte mod specifikke aktører, og hermed kunne man gennemføre et hurtigt og tidseffektivt salg.

Kontorejendommen er solgt som en value-add ejendom med udviklingspotentiale. Nordicals foretog en række dybdegående vurderingsanalyser, der kunne dokumentere og formidle de mulige investerings- og optimeringscases, som ejendommen besad.

Salg af historisk palæejendom i København

Nordicals København har i samarbejde med Politiforbundet formidlet salget af den historiske kontorejendom på H.C. Andersens Boulevard 38. Ejendommen, som var ejet og blev brugt af Politiforbundet, har en helt unik kombination af central beliggenhed, historisk vingesus og et stort udviklingspotentiale, der gør den velegnet som både flerbrugerejendom og domicil for en virksomhed eller forening.

Analyser og beregninger fra Nordicals kunne påvise, at kontorejendommen besad et stort uforløst potentiale. Potentialet blev videreformidlet professionelt til markedet, så der blev skabt en god dialog med køber af ejendommen.

Salg af Glentevej 61-67 i Nordvest-kvarteret i off-market transaktion

Nordicals har formidlet salget af Glentevej 61-67 i Nordvest-kvarteret i København. Ejendommen bestod af to bygninger, som var lejet ud til hver sin lejer. Den ene lejer var på vej ud, hvilket banede vej for sælgers interesse i at skille sig af med ejendommen. Ifølge lokalplanen var det muligt at bygge boliger i hele ejendommen, men kriteriet for friareal kunne ikke opfyldes med den bestående bygningskrop.

I en meget kort off-market salgsproces lykkedes det at finde en køber, der forstod ejendommens potentiale både som en mulig konverteringssag eller som fortsat erhverv. Ved en kreativ proces med forskudt overtagelse af de to bygninger, blev handlen endelig til både sælgers og købers store tilfredsstillelse.

Salg af portefølje på to klassiske byejendomme i København

Nordicals København har bistået Pplus med salget af en portefølje bestående af to klassiske byejendomme beliggende på henholdsvis Dronningens Tværgade og Ny Adelgade i Indre By i København. Begge ejendomme er blandet bolig og erhverv med en beliggenhed, der er blandt byens bedste, hvorfor det er yderst sjældent, at ejendomme med en prime beliggenhed af denne kvalitet kommer på markedet.

Køber er det børsnoterede ejendomsselskab Jeudan.

Salg af Havnehusene

Horsens er en af Danmarks mest ekspansive kommuner med en solid vækst.

Det skyldes blandt andet udviklingen af den tidligere industrihavn, der omdannes til attraktive boliger og erhverv – en udvikling, som Nordicals i Horsens har stået i spidsen for gennem de seneste fem år.

Som det største enkeltstående projekt har Nordicals formidlet salget af projektejendommen Havnehusene til det svenske boliginvesteringsselskab Heimstaden. Arealet udgør 10.275 kvadratmeter.

Transaktionen var en off-market-transaktion og beløb sig til ca. 260 millioner kroner. Projektet består af  95 ejerlejligheder, og byggeriet forventes afsluttet i første kvartal af 2020.

Salg af Priorparken-porteføljen

I sommeren 2018 valgte NIAM at sætte Priorparken-porteføljen til salg. Porteføljen der blev solgt i januar 2019 bestod af syv primære ejendomme samt flere mindre ejendomme anvendt til kontor og lager, med en stabil ankerlejer og en række mindre lejere, som tilsammen var garant for en særdeles god risikospredning af lejen.

NIAM er en af Nordens største ejendomsejere, som opkøber, udvikler og driver ejendomme i og uden for Norden. NIAM lægger særlig vægt på det gode samarbejde med de lokale ejendomsaktører, herunder lejerne, projektudviklere, kommunen og andre myndigheder, for herved sikre, at de udvikler deres ejendomme på bedst mulig vis.

Nordicals blev valgt til at håndtere og eksekvere salgsprocessen med baggrund i vores indgående forhåndsviden om porteføljen. Samtidig tilbød vi en dyb indsigt i markedet for kontor- og logistikejendomme såvel som en dokumenteret stærk lokal markedsviden, som var vigtigt for NIAM og et afgørende parameter med henblik på at sikre en optimal prissætning og efterfølgende salg af porteføljen.

Salg af Gram-porteføljen

Da ejendomsselskabet Valdemar A. Gram valgte at igangsætte en salgsproces for en portefølje bestående af fem ejendomme på Amager, blev Nordicals udpeget til at håndtere salgsprocessen, og porteføljen blev solgt i 2018.

Porteføljen er en attraktiv boligudlejningsejendom på Amager, markedsført og solgt som en core+ investering med et betydeligt udviklingspotentiale.

Porteføljen blev præsenteret til udvalgte nationale og internationale investorer i et off market udbud, hvilket maksimerede fortroligheden under hele forløbet, skabte en hurtigere transaktionsproces og sikrede en stor transaktionssikkerhed for sælger.

Salg af Dalgas Boulevard 5-7

I foråret 2018 valgte Andelsboligforeningen Thyra Danebod at opløse sig selv med henblik på at sælge ejendommen, og i den forbindelse blev Nordicals bedt om at forestå salgsprocessen og sikre en maksimering af andelshavernes provenu.

Ejendommen er en attraktiv boligudlejningsejendom på Frederiksberg med 110 boliglejemål. Ejendommen er en interessant investering for de investorer, der gerne vil aktivere lejereserven gennem modernisering af de gældende boliglejemål og blev præsenteret for udvalgte nationale og internationale investorer i et off market udbud med stor transaktionssikkerhed.

Nordicals værdiansætter årligt flere end 400 boligejendomme og har deraf en unik indsigt i dette ejendomssegment. Samtidig har Nordicals et stærkt netværk af dansk og internationale investorer med investeringsstrategier, der matcher den type boligejendom, som Dalgas Boulevard repræsenterer.  

Salg af Frederiksborggade 5

I efteråret 2018 var Nordicals mægler på salget af strøgejendommen Frederiksborggade 5 i centrum af København. Ejendommen blev solgt i en udenlandsk transaktion mellem britiske Aberdeen Standard Investments og den tyske kapitalfond Unionen.

Ejendommen fremstår gennemgribende renoveret og er umiddelbart fuldt udlejet til anvendelse af både butik, kontor, hotel og bolig. De to butikslejemål huser det danske teleselskab YouSee og den tyske madgigant Vapiano, der i mange år har slået sig op på det italienske køkken.

Handlen er med til at markere det succesfulde partnerskab mellem Nordicals og den verdensomspændende og førende britiske mæglerkæde Savills.

Salg af Oluf I. Jensens Gaard

Nordicals har i 2018 stået for salget af Oluf I. Jensen Gaard i en af de største off-market-transaktioner med en byejendom i Køge nogensinde.

Gennem fire generationer og mere end hundrede år har Oluf I. Jensens Gaard været ejet af én familie, og ejendommen har ikke været i offentligt salg. I stedet har Nordicals udvalgt potentielle købere blandt lokale investorer. 

Oluf I. Jensens Gaard er en af Køges mest markante byejendomme og udgør 7.300 kvadratmeter med flere end 40 lejemål, både bolig- og erhvervslejemål. I gårdmiljøet er desuden 75 private parkeringspladser, som hører til ejendommen.

De nye ejere er to lokale investorer.

Salg af Amagertorv 19

I sommeren 2017 blev ejendommen på Amagertorv 19 solgt til det schweizisk-baseret holdingselskab Richemont, som står bag en række internationale luksusbrands såsom Cartier, Chloé og Montblanc.

Sælger var Lilly Ejendomme, som udpegede Nordicals til at håndtere salgsprocessen.

Ejendommen er centralt beliggende på Strøget og rummer 2.369 m², som er fordelt med detailbutikker i stuen og boligenheder på de resterende etager. Der er et væsentligt udviklingspotentiale, hvilket var afgørende for denne case.

Salg af Købmagergade 45-47

I vinteren 2017 blev den 5.995 m² store ejendom på Købmagergade 45-47 i København K solgt til det tyske kapitalforvaltningsselskab, Aachener Grundvermögen. Dette var selskabets første investering på det danske ejendomsmarked.

Sælger var ejendomsselskabet Aberdeen Standard Investments, der valgte Nordicals som rådgiver på sagen.

Der er tale om en blandet retail- og boligejendom på hjørnet af Skindergade og Købmagergade, som fremstår nyistandsat, færdigudviklet og fuldt udlejet.

Salg af Købmagergade 3

Da ejendomsselskabet Aberdeen Standard Investments valgte at igangsætte en salgsproces for ejendommen på Købmagergade 3 i København tiltrak det adskillige interesserede investorer og salget generede et rekordlavt afkast, hvilket vidnede om en ejendom med kvalitet og eksklusivitet.

Ejendommen er beliggende i Københavns mest eksklusive retailområde med high-end brands som Prade, Saint Laurant, Valentino og Louis Vuitton samt Illum som de nærmeste naboer. Ejendommen består både af kontor og butikslokaler.

Køberen af ejendommen var en dansk privatinvestor, som allerede ejede et antal eksklusive københavnske strøgejendomme. Salget gik igennem i vinteren 2016.

Til top