Nordicals Aalborg og Nordud A/S samarbejder om udviklingen af Sygehus Nord i Aalborg

Region Nordjylland har solgt Sygehus Nord området til en lokal investorgruppe, som ledes af en af Nordjyllands største ejendomsselskaber Søren Enggaard A/S. Nordicals Aalborg har på vegne af køberen Nordud A/S, C/O Søren Enggaard A/S ageret kommerciel rådgiver i handlen.

Nordicals Aalborg og Nordud A/S samarbejder om udviklingen af Sygehus Nord i Aalborg

Af Nordicals

D. 28.01.21

Region Nordjylland har indgået en aftale om salg af Sygehus Nord. Handlen er årets første store officielle handel i Aalborg, og den attraktive ejendom indbringer Region Nordjylland 225,8 millioner kroner, som skal bidrage til finansieringen af det nye universitetshospital i Aalborg Øst.

Køber er selskabet Nordud A/S. Ejerkredsen bag selskabet er ud over Søren Enggaard A/S, HCK Holding Aalborg A/S (Familien Colding-Kristensen) og Regulus A/S (Familien Fristrup). ”Med den sammensatte investorkreds har vi fundet et stærkt lokalt team”, udtaler Partner i Nordicals Kim Jacobsen. Nordicals Aalborg har været køberrådgiver for investorgruppen i forbindelse med købet af Sygehus Nord.

”Hovedideen med udvikling af ejendommen er et fokus på at skabe en attraktiv bydel med liv og et godt miljø. Området ved Reberbansgade er et lille latinerkvarter med food courts og et pulserende liv. Tankerne kunne måske ledes hen på etablering af et miljø, som det, der er skabt ved Torvehallerne i København. Udvikling af ejendommen vil ske i tæt samarbejde med planmyndigheder og politikere”, udtaler direktør Carsten Enggaard.

Vigtigheden af et konstruktivt og tæt samarbejde 

Nordicals solgte i 2006 Eternitgrunden til Søren Enggaard A/S, og samarbejdet omkring udviklingen af denne grund har været i gang i 15 år og pågår stadig. Eternitgrunden fremstår i dag, som et af de mest attraktive områder i Aalborg med boliger til alle aldersgrupper, kontordomiciler, dagligvareforretninger, fitness og andet erhverv – alt sammen forenet i et grønt og bakket landskab.

Rådgivning omkring køb og udvikling af grunde af denne bymæssige markante karakter kræver helt særlige kompetencer og et konstruktivt og tæt samarbejde med ejendomsudvikleren. At udvikle grunde, der har så stor betydning for byen, kræver en særlig forståelse hos ejendomsudvikleren og det team af rådgivere, som arbejder sammen igennem forløbet, som i mange tilfælde strækker sig over mange år. BDO har medvirket som økonomisk rådgiver, og Advokatfirmaet Hjulmand Kaptain har medvirket som juridisk rådgiver.

”Det har altid været en stor del af vores forretningsgrundlag at arbejde med projektudvikling sammen med byens udviklere og rådgivere. Bredden og erfaringen i vores medarbejderstab gør, at vi netop kan tilbyde den service og rådgivning som efterspørges fra ejendomsudvikleren i disse lidt atypiske udviklingscases”, udtaler Partner Kim Jacobsen.

”Vi har høstet mange erfaringer igennem de sidste 15 år på Eternitgrunden sammen med Søren Enggaard A/S, og erfaringerne fra denne sag og andre store udviklingsprojekter, bringer vi sammen med os ind i det fremtidige udviklingsarbejde, som nu for alvor kan begynde at tage form på Sygehus Nord grunden i et tæt samarbejde med Aalborg Kommune”, slutter Kim Jacobsen.

Til top