Interessen for puljeinvesteringer i Sønderjylland er stigende

Efterspørgslen på puljer af ejendomme, selskabshandler og større investeringer er steget markant i Sønderjylland, i takt med at flere investorer har meldt sig på banen. 

Interessen for puljeinvesteringer i Sønderjylland er stigende

Af Nordicals

D. 05.03.20

Flere ejendomsinvestorer har fået øjnene op for Sønderjylland, hvor priserne på ejendomme er lavere end i de større jyske byer og afkastet solidt.

Den øgede interesse fra nye investorer betyder, at interessen for puljekøb er øget, fordi investorerne vil have større investeringer end blot en enkelt, mindre ejendom. Det fortæller indehaverne af Nordicals Sønderjylland, René Damkjær og Hans Peter Poulsen.

”Vi oplever interesse fra investorer, som ikke normalt investerer i Sønderjylland, men i stedet har investeret i Aarhus og andre dele af Jylland. Når de ikke har en geografisk tilknytning til Sønderjylland, er de mere interesserede i puljekøb. Det handler jo også om, at man ikke vil køre til Sønderjylland for at slå græsset for hver uge, hvis man bare har fem lejlig­heder. For køber er der synergi i at drifte flere ejendomme i samme geografiske område, og det er blandt andet med til, at sælger kan opnå en lidt bedre pris for ejendommene end ved enkeltstående salg,” siger Hans Peter Poulsen.

Fortsat opadgående priser

Ud over den stigende interesse for puljekøb i Sønderjylland, oplever Nordicals Sønderjylland også, at flere investorer er interesserede i selskabshandler, hvor man som investor køber et selskab, som ejer en større ejendomsportefølje.

Ifølge René Damkjær er årsagerne bag den stigende interesse inden for selskabshandler langt hen ad vejen de samme som ved puljekøb, men der er dog markante forskelle på de to.

”Der er nogle klare fordele ved selskabshandler, hvor køber kan overtage noget udskudt skat fra sælger, og det kan være med til at finansiere investeringen. Det gør det attraktivt både for køber og sælger at overdrage selskabet fremfor ejendommene. I selskabshandler bruges ikke købsaftaler, men en SPA (share purchase agreement) som handelsdokument, og som erhvervsmægler rådgiver vi sælger i forhold til de vil­kår og tekniske aspekter i SPA og den afsluttende closing,” siger René Damkjær.

 Udviklingen i det sønderjyske erhvervs­ejendomsmarked betyder ifølge Hans Peter Poulsen også, at ejere af ejen­domme m.m. med fordel kan trimme deres porteføljer, fordi den øgede efter­spørgsel er med til at give nogle højere priser.

”For 3 år siden havde vi ikke meget interesse fra den gruppe af investorer, som vi nu ser, der begynder at investere i Sønderjylland. Derfor er en tid med højkonjunktur og gang i tingene et godt tidspunkt, hvis man har gået med tanker om at sælge noget fra. Så oplever vi, at nogle gør deres portefølje mere homogen. Så hvis de har noget, som ikke passer ind, så sælger de fra, fordi der er flere købere i markedet nu og dermed bedre pris,” siger Hans Peter Poulsen.

Til top