Markedet er fortsat på vej op i Sønderjylland

Lavere priser på udlejningsejendomme end i storbyerne giver nogle attraktive muligheder og nye investortyper i Sønderjylland, siger Nordicals-indehaver.

Markedet er fortsat på vej op i Sønderjylland

Af Nordicals

D. 26.02.20

Højere afkast og pæne fremtidsudsigter er med til at sende de store ejendomsinvestorer sydpå, fortæller indehaver af Nordicals i Sønderjylland Hans Peter Poulsen.

For mens markedet for netop udlejningsejendomme i nogle af de største danske byer har nået et prisniveau, der presser afkastet, er tendensen en anden i de større byer i Sønderjylland.

»Det gør sig sådan set gældende for både Haderslev, Aabenraa og Sønderborg, at efterspørgslen på udlejningsejendomme er stor. Efterspørgslen stiger, fordi priserne på udlejningsejendomme i Sønderjylland er lavere end i f.eks. Aarhus og Midtjylland, så der er mulighed for nogle meget attraktive afkast for investorer i vores område,« siger Hans Peter Poulsen.

Sønderjylland har ambitioner

Haderslev har Jomfrustien, Streetdome, Honnørkajen og de andre byggerier på havnen. Aabenraa har alle de storslåede projekter i ’Fremtidens Aabenraa’, som byder på alt fra fornyet gågade til hospitalsbyggeri. Sønderborg har god vind i sejlene med Center Øst, Tech 21 og ikke mindst Hotel Alsik og den nyåbnede restaurant i toppen af det imponerende tårn. Det ville være synd at sige, at Sønderjylland er under afvikling.

”De sønderjyske byer har altid været gode til at sætte barren højt, og det smitter af på investeringslysten. Der er blandt investorerne en overordnet tro på vækst, udvikling og fremgang i bosætningen,” siger Hans Peter Poulsen og tilføjer:

”Derfor er der også fortsat grundlag for at finde lejere til sin investeringsejendom.”

Opnå attraktive priser ved at sælge nu

Nordicals-indehaveren fortæller, at de gunstige vilkår for at investere i udlejningsejendomme i Sønderjylland har tiltrukket nye investorer til landsdelen, som også gør det attraktivt for sælgere.

»Vi oplever helt andre investorer i markedet her i Sønderjylland, end vi har haft tidligere. Det er investorer, som ellers har investeret meget i Aarhus, Midtjylland osv., der har fået øjnene op for, at man kan hente høje afkast her. Det betyder også, at hvis man har gået med tankerne om at sælge ejendomme i Sønderjylland, er der mulighed for at få en god pris på grund af den øgede interesse,« siger Hans Peter Poulsen.

En konsekvens af den stigende interesse udefra er også, at mange mindre ejendomme efterhånden handles som puljesalg, porteføljer og selskabshandler.

”De mindre udlejningsboliger i Sønderjylland, som vi har mange af, er for små til, at det kan svare sig for en udenbys investor at skulle forholde sig til dem i det daglige, når turen herned sandsynligvis er lang. Er investeringen stor nok, kan det til gengæld sagtens svare sig,” fortæller Hans Peter Poulsen.

Til top