Nordicals København formidler salget af attraktiv kontorejendom på Indre Nørrebro

Kontorejendommen Struenseegården på det eftertragtede Nørrebro i København har fået ny ejer. Ejendommen har været i familieeje gennem to generationer, men nu har familien valgt af sælge ejendommen til en professionel og langsigtet investor. Det er P+, Pensionskassen for Akademikere, der har købt ejendommen og fremover skal udvikle og drive den.

Nordicals København formidler salget af attraktiv kontorejendom på Indre Nørrebro

Af Laura Eckardt

D. 07.07.21

Ejendommen, som i dag udgør cirka 12.000 kvadratmeter kontor, var oprindeligt en fabriksejendom, der blev opført over tre etaper i perioden mellem 1895 og 1948. Således præsenterer Struenseegården sig som en ældre klassisk københavnerejendom med et historisk vingesus. Kvalitetsmæssigt står ejendommen særdeles flot, da man har bevaret de industrielle karakteristika, herunder de højloftede lokaler, som er holdt i et råt moderne New-Yorker look. Med sin placering på det atmosfærefyldte Nørrebro har ejendommen en spændende beliggenhed, hvor butikker, caféer og hyggelige samlingspunkter ligger side om side.

”En ejendom af denne karakter, hvor beliggenheden og volumen er et ideelt match, og hvor man kan forvente et langsigtet stabilt cash flow, men hvor der samtidig er gode muligheder for at udvikle ejendommen yderligere, er særdeles attraktiv for mange af markedets investorer. Det er derfor ikke uden grund, at investorinteressen har været bred og intensiveret,” siger Jacob Lund, administrerende direktør i Nordicals København og ansvarlig mægler på sagen.

Hos P+ er der blandt andet lagt vægt på, at købet af Struenseegården er et centralt led i pensionskassens strategi om at øge andelen af alternative investeringer inden for fast ejendom. Struenseegården er for P+ en langsigtet investering, der skal imødekomme ønsket om at bidrage til den fremadrettede udvikling af det omkringliggende område. I overensstemmelse med pensionskassens ambitioner, var det for sælger væsentligt at finde en solid køber med de fornødne ressourcer til at udvikle og drive ejendommen videre til gavn for ejendommens trofaste lejere og lokalmiljøet. At tage del i en bæredygtig udvikling af lokalområdet over tid, udgør dermed en fælles ambition for Struenseegården køber og sælger imellem.

”Grundet vores brede investornetværk kunne vi inden for relativt kort tid afdække, hvem der potentielt kunne have interesse for denne type ejendom, herunder at ejendommen er et godt match til markedets investorer, der søger udviklingsejendomme. Stærkt underbygget af et solidt datagrundlag opstillede vi en business case, der kunne dokumentere, at ejendommen besad en række værdipotentialer, hvilket blev formidlet videre til de potentielle købere,” siger Jacob Lund.

Hos Nordicals København har man de seneste år oplevet en vedvarende fornuftig investeringsaktivitet omkring attraktive kontorejendomme i København. Således bekræfter denne handel, at efterspørgslen efter kontorejendomme med en stor investeringsvolumen forsat er høj.

Endeligt fremhæver Nordicals København det gode samarbejde med de involverede i processen, herunder på sælgersiden advokatfirmaerne Horten og Samar Law og på købersiden ejendomsforvalteren Capital Investment og advokatfirmaet Bruun & Hjejle. Vi ønsker stort tillykke til parterne.

Vil du vide mere om handlen? 

Til top