Nordicals hjælper SBB med at fortsætte sin danske ekspansion

Retten i Randers og SOSU-skolen i Fredericia er netop kommet på svenske hænder i ny, stor ejendomshandel på et trecifret millionbeløb, forestået af Rubik Properties og Nordicals.

Nordicals hjælper SBB med at fortsætte sin danske ekspansion

Af Nordicals

D. 08.01.20

Bygninger med offentlige lejere. Det er det børsnoterede ejendomsselskab SBB’s strategi, når det kommer til ejendomsopkøb i Danmark. Per 7. januar er porteføljen udvidet med to nye ejendomme på i alt 12.550 m2, som huser offentlige kerneydelser som undervisning og retsvæsen.

”SOSU-skolen i Fredericia er pæn, funktionel og har en beliggenhed, som gør den meget attraktiv. Retten i Randers taler næsten for sig selv, for her gør brugen, bygningen og selvfølgelig beliggenheden også, at der nok skal være liv og lejere i huset fremover,” siger indehaver af Nordicals Trekantområdet, Peter Bauer Mols, som sammen med indehaver af Nordicals Randers, Jesper Fangel, har stået for salget af de to ejendomme.

”Nordicals Randers har tidligere handlet med SBB, men det er første gang, vi handler med dem i Trekantområdet – og vi er altid glad for at se nye investorer her i området,” tilføjer han.

Perfekt til porteføljen

SBB, eller Samhällsbyggnadsbolaget, som bogstaverne står for, er grundlagt i Sverige i 2016. I dag er selskabet aktivt i hele Norden, og SBB gjorde sin entré i Danmark i maj 2019. Denne handel er SBB’s syvende i rækken af danske opkøb, hvor blandt andet skattebygninger i Randers og Svendborg har været på menuen.

”SBB er et svensk, børsnoteret ejendomsselskab, der går målrettet efter ejendomme til offentlig anvendelse. Det er et snævert, men klart, strategisk fokus, som har tjent virksomheden godt,” siger Jacob Smergel-Krog, stifter af Rubik Properties, der er SBB’s eksklusive samarbejdspartner i Danmark, og tilføjer:

”Modsat mange andre udenlandske ejendomsselskaber går SBB efter ejendomme i hele Danmark, og det kræver et godt netværk at have fingeren på pulsen over alt. Her har Nordicals flere gange fundet gode off-market ejendomme til os. Ejendomme, vi måske ellers ville have misset.”

SBB’s nordiske portefølje er efterhånden på cirka 30 mia. kroner – ambitionen lyder på 38 mia. kroner i 2023. Nordicals er landets største erhvervsmæglerkæde med 22 forretninger landet rundt.

Til top