Offentlige ejendomssalg i Gribskov Kommune er en stor succes

Gribskov Kommune har netop solgt et jordstykke på cirka 97.000 m2 i den lille by Blistrup. Det er det syvende i rækken af kommunens ejendomssalg siden efteråret.

Offentlige ejendomssalg i Gribskov Kommune er en stor succes

Af Nordicals

D. 27.03.20

Grundstykket på 9,7 hektar ved Udsholtvej i den nordlige ende af Blistrup er netop blevet solgt til Planet Huse, som har store planer i den lille nordsjællandske by. Her opfører virksomheden et projekt med blandede bolig- og ejerformer i tæt, lav bebyggelse.

”Der er tale om et godt projekt, som helt sikkert vil styrke byen. Der bliver tale om blandede, attraktive boliger for en bred målgruppe. Projektet åbner også muligheder for egnens ældre, som både ønsker at blive boende heroppe og flytte i noget nyt, lækkert og vedligeholdelsesfrit,” fortæller Simone Holm, ansvarlig mægler fra Nordicals, og fortsætter:

”Vi kommer nok også til at opleve flere offentlige salg og mere byggeaktivitet her i kommunen fremover.”

Gribskov Kommune er blevet attraktivt

Blistrup Nord-grundstykket er som sagt langt fra den eneste ejendom, som kommunen har haft til salg – enten i almindeligt salg eller som budrunder. Inden for de seneste seks måneder har Nordicals på vegne af Gribskov Kommune blandt andet formidlet en tidligere daginstitution, en tidligere skole, en boligejendom og store og små grundsalg i Græsted og Helsinge – herunder det store projekt, Troldebakkerne. Alt sammen med henblik på at udvikle nye boliger.

”Vi har oplevet stor interesse fra investorer på alle de udbudte ejendomme, og samtlige handler er endt med tilfredsstillende salgspriser,” fortæller Simone Holm og uddyber:

”Interessen giver god mening, for selvom vi ligger et stykke fra København, er vi langt fra i udkanten. Her er faktisk en lille befolkningstilvækst, som ser ud til at fortsætte, så langt øjet rækker. Mange tilflyttere bliver tiltrukket af naturen og det liv, der leves i de mindre samfund heroppe. Med et bedre og bredere udbud af boliger, bliver egnen bestemt ikke mindre attraktiv.”

På kommuneplan er Gribskov vokset med cirka 1,25 procent siden 2010, og pilen peger, ifølge Danmarks Statistik, på en vækst på 1,9 procent frem mod 2045.

Til top