Odenses nye erhvervsområde

Odenses nye erhvervsområde – 315.000 kvadratmeter erhvervsgrunde udbydes ved den Fynske Motorvej. 

Nordicals Odense har netop offentliggjort, at der ved Drejebænken og Hestehaven i Odense S – også kaldet Odense Erhvervspark – nu udbydes et stort areal, som skal udvikles til erhvervsområde.
Området er med sin beliggenhed op til den Fynske Motorvej særlig unikt, hvor kommende virksomheder vil få ekstraordinær god synlighed og eksponering ud mod de godt 70.000 bilister, der passerer på motorvejen hver dag.

Odenses nye erhvervsområde

Af Camilla Violanda

D. 04.08.20

Ifølge erhvervsmægler Jesper Engskov, der er en af de ansvarlige mæglere for salget, er området en helt unik mulighed for virksomheder, som søger den helt rigtige placering på Fyn.


”Det er uden sammenligning ét af de bedste erhvervsområder i Odense. Området er med sin lokation helt enestående, og man finder ikke andre steder i Odense med så unik mulighed for facadeeksponering. Infrastrukturen til og fra området er fuldt optimeret med sin placering som nabo til motorvej E20 og nær kommende letbanestop. De veludviklede adgangsforhold medvirker til at gøre området attraktivt med optimal cost/benefit for de kommende virksomhedsejere, medarbejdere såvel som kunder og besøgende til erhvervsområdet”, udtaler erhvervsmæler Jesper Engskov, Nordicals Odense.

Ifølge Nordicals Odense er interessen for erhvervsgrunde stor, og Odense Erhvervspark ligger nær Tietgenbyen, der er kendt for sin robotklynge samt Cortex Park, der er Odenses nye væksthub ved Syddansk Universitet og nær Nyt OUH. Det er især pensionskasser, investeringsselskaber – såvel lokale som internationale investorer- der køber erhvervsgrunde og opfører erhvervsbygninger i Odense.

Jesper Engskov tilføjer, at byggeretterne i Odense Erhvervspark udbydes med mulighed for at skræddersy efter eget behov over en bred vifte – om man ønsker at opføre til lager-logistik, kontordomicil, pladskrævende varegrupper, automobilforhandler, serviceområder eller lign. –så vil området i samarbejde med sælger kunne udstykkes efter kundens behov og ønsket anvendelse.

Lokalplanen giver mulighed for byggeri mellem 1 og 10 etagers højde, og hensigten med lokalplanen, er at sikre, at erhvervsområdet bliver en attraktiv og flot indgang til Odense og Campus Odense samt at skabe overgang til herregårdslandskabet. Området har tidligere været benyttet til testbane for dækfabrikken Roulund, men siden fabrikkens nedlæggelse, har området ligget urørt hen. Mod vest ligger Coops højlager, som i dag er en markant bygning for området med sine 35 meters højde.

Lokalplanen foreskriver, at man ønsker et vartegn på to højhuse udsmykket med motiver fra H.C. Andersens Eventyr. For interesse for Odenses nye erhvervsområde kan salgsopstillingen hentes på www.nordicals.dk.

Illustrationerne er udarbejdet af Årstidernes Arkitekter.

Til top