Paneuropæisk investor køber 19.000 kvm logistik i Odense

Nordicals har formidlet salget af to store logistikejendomme til paneuropæisk investor og rapporterer om et fortsat eftertragtet segment.

Paneuropæisk investor køber 19.000 kvm logistik i Odense

Af Nordicals

D. 08.06.22

Nordicals har i andet kvartal 2022 formidlet salget af knap 19.000 kvadratmeter lager- og logistikfaciliteter fordelt på de to adresser Petersmindevej 15, Odense C, og Holkebjergvej 95, Odense SV. Handlerne er foregået som to off market-transaktioner. Køber er en paneuropæisk investor og sælgerne er private aktører.

De to handler beløber sig sammenlagt til et højt tocifret millionbeløb og vidner om, at lager- og logistiksegmentet fortsat er brandvarmt.

”Der er historisk lav tomgang indenfor lager- og logistikmarkedet, og med et udbud på omkring 1.5 procent oplever vi, at markedet er kraftigt underudbudt,” fortæller erhvervsmægler hos Nordicals, Jens H. Mårtensen, der har formidlet salget af de to ejendomme.  

En kraftigt stigende e-handel har øget efterspørgslen på last mile-logistik, og hos Nordicals forventer man, at efterspørgslen vil fortsætte.

”Det er særligt tidssvarende lager- og logistikfaciliteter med central beliggenhed og gerne med nærhed til motorvej, som investorerne efterspørger. Flere udenlandske købere har udvidet deres geografiske fokus, og derfor er der kommet flere købere til,” fortæller Jens H. Mårtensen.

Seneste artikler

Finanstilsynets lånevejledning kan forværre underudbud

Finanstilsynets vejledning for lån til udlejningsejendomme og ejendomsprojekter er overregulering. De firkantede regler kan føre til et underudbud af nye erhvervsejendomme, der i sidste ende rammer erhvervslivet og lejerne.

Klumme: Olie og hvede følger med brugtvognspriserne

Efter en tid med økonomisk usikkerhed ser vi nu de første tegn på, at vi går mod lysere tider. For en måneds tid siden så vi, at brugtvognspriserne i USA begyndte at falde, og nu følger priserne på en lang række råvarer med samtidig med, at finansinstitutternes renteprognoser ser fornuftige ud. Dette er af afgørende betydning for, om vi fortsat kommer til at se et stabilt ejendomsmarked.

Boligøkonom maner til ro: hold igen med hjælpepakker og lad forbruget dæmpe sig

De høje rente- og inflationsstigninger har skabt usikkerhed i den finansielle verden og dermed også i ejendomsbranchen. Men de sidste mange års meget lave inflation har ikke stået mål med den vækst, vi har oplevet. Derfor kan den voldsomme stigning vi ser i øjeblikket ses som en form for tilbagebetaling for lang tid med så lav en inflation, hvorfor boligøkonom Mikkel Høegh fra Jyske Realkredit maner til ro. Så længe vi dæmper vores forbrug og holder igen med økonomiske hjælpepakker, skal der nok komme mere balance i tingene.

Nordicals med rekordregnskab i 2021

Nordicals landede i 2021 rekordomsætning. Resultatet er baseret på fremgang i hele landet, og administrerende direktør, Erik Andresen, melder om et stærkt første halvår af 2022.

Circle House hæver barren for bæredygtigt byggeri

Den almene boligorganisation Lejerbos nye byggeri Circle House, der ligger i østjyske Lisbjerg, er det første almene byggeri i verden, der bygger på cirkulære principper. Circle House bliver bygget til adskillelse, så det i fremtiden er let at genbruge alle elementerne, uden at de taber værdi.

Til top