Nordicals forestår salget af lager-/logistikportefølje i Odense

Nordicals Odense har netop forestået salget af en større lager-/logistikportefølje på ca. 18.000 kvm. beliggende i Højme i det sydvestlige Odense. Ejendommene er blevet solgt til en paneuropæisk investor for et stort tocifret millionbeløb.

Nordicals forestår salget af lager-/logistikportefølje i Odense

Af Camilla Violanda

D. 08.10.21

En større ejendomshandel på Fyn er netop gået igennem, og tre større, fuldt udlejede lager-/logistikejendomme har skiftet hænder. Det er selskabet HØJME K/S, der har solgt deres portefølje til ovennævnte, der er en velanerkendt ejendomsinvestor i Europa. Ejendommene, der er beliggende på hhv. Holkebjergvej 54, Holkebjergvej 66-74 og Højmevej 35, er blevet solgt i en off-market transaktion.

”Lager-, logistik- og produktionsejendomme er en yderst eftertragtet ’vare’, som stort set alle erhvervsmæglere rundt om i landet må kigge langt efter. Der er ganske enkelt i øjeblikket flere købere end sælgere af gode, fleksible samt nutidige ejendomme med motorvejsnær placering ”, udtaler erhvervsmægler Jens Mårtensen fra Nordicals Odense.

Ejendomsporteføljen er beliggende tæt på den Fynske Motorvej i et udbygget erhvervsområde med flere større velanerkendte virksomheder såsom Micro Matic, GASA, DSV, Alex Andersen Ølund A/S m.fl.   

Lav tomgang på lagerkvadratmeter
Tal fra Ejendomstorvet viser, at antallet af ledige lager-/logistikfaciliteter i 2021 er faldet med 26% og samtidig er antallet af søgninger i selvsamme kategori steget. For Jens Mårtensen fra Nordicals Odense er der flere løsningsparametre – et af dem er spekulativt byggeri.

”Hvis vi kigger rundt i landet, bliver der bygget spekulativt boligbyggeri for mange milliarder kroner, fordi investorerne tror på, at der vil være lejere til de mange boliger. Spørger du en investor, om han vil bygge spekulativt lager-/logistik, er svaret mere afventende. Det er svært at få nogen til at bygge denne type ejendomme på trods af, at vi har flere potentielle lejere. Problemet er, at robotvirksomheder og andre tech-virksomheder ikke kan vente 2 år på, at byggeriet står færdigt, hvorfor det er nødvendigt, at flere investorer tør tage chancen og bygge nogle nye, moderne lager-/logistikfaciliteter – så skal vi nok få det lejet ud, hvis markedet fortsætter med at være, som det er nu”.

Seneste artikler

Finanstilsynets lånevejledning kan forværre underudbud

Finanstilsynets vejledning for lån til udlejningsejendomme og ejendomsprojekter er overregulering. De firkantede regler kan føre til et underudbud af nye erhvervsejendomme, der i sidste ende rammer erhvervslivet og lejerne.

Klumme: Olie og hvede følger med brugtvognspriserne

Efter en tid med økonomisk usikkerhed ser vi nu de første tegn på, at vi går mod lysere tider. For en måneds tid siden så vi, at brugtvognspriserne i USA begyndte at falde, og nu følger priserne på en lang række råvarer med samtidig med, at finansinstitutternes renteprognoser ser fornuftige ud. Dette er af afgørende betydning for, om vi fortsat kommer til at se et stabilt ejendomsmarked.

Boligøkonom maner til ro: hold igen med hjælpepakker og lad forbruget dæmpe sig

De høje rente- og inflationsstigninger har skabt usikkerhed i den finansielle verden og dermed også i ejendomsbranchen. Men de sidste mange års meget lave inflation har ikke stået mål med den vækst, vi har oplevet. Derfor kan den voldsomme stigning vi ser i øjeblikket ses som en form for tilbagebetaling for lang tid med så lav en inflation, hvorfor boligøkonom Mikkel Høegh fra Jyske Realkredit maner til ro. Så længe vi dæmper vores forbrug og holder igen med økonomiske hjælpepakker, skal der nok komme mere balance i tingene.

Nordicals med rekordregnskab i 2021

Nordicals landede i 2021 rekordomsætning. Resultatet er baseret på fremgang i hele landet, og administrerende direktør, Erik Andresen, melder om et stærkt første halvår af 2022.

Circle House hæver barren for bæredygtigt byggeri

Den almene boligorganisation Lejerbos nye byggeri Circle House, der ligger i østjyske Lisbjerg, er det første almene byggeri i verden, der bygger på cirkulære principper. Circle House bliver bygget til adskillelse, så det i fremtiden er let at genbruge alle elementerne, uden at de taber værdi.

Til top