Nordicals forestår salget af lager-/logistikportefølje i Odense

Nordicals Odense har netop forestået salget af en større lager-/logistikportefølje på ca. 18.000 kvm. beliggende i Højme i det sydvestlige Odense. Ejendommene er blevet solgt til en paneuropæisk investor for et stort tocifret millionbeløb.

Nordicals forestår salget af lager-/logistikportefølje i Odense

Af Camilla Violanda

D. 08.10.21

En større ejendomshandel på Fyn er netop gået igennem, og tre større, fuldt udlejede lager-/logistikejendomme har skiftet hænder. Det er selskabet HØJME K/S, der har solgt deres portefølje til ovennævnte, der er en velanerkendt ejendomsinvestor i Europa. Ejendommene, der er beliggende på hhv. Holkebjergvej 54, Holkebjergvej 66-74 og Højmevej 35, er blevet solgt i en off-market transaktion.

”Lager-, logistik- og produktionsejendomme er en yderst eftertragtet ’vare’, som stort set alle erhvervsmæglere rundt om i landet må kigge langt efter. Der er ganske enkelt i øjeblikket flere købere end sælgere af gode, fleksible samt nutidige ejendomme med motorvejsnær placering ”, udtaler erhvervsmægler Jens Mårtensen fra Nordicals Odense.

Ejendomsporteføljen er beliggende tæt på den Fynske Motorvej i et udbygget erhvervsområde med flere større velanerkendte virksomheder såsom Micro Matic, GASA, DSV, Alex Andersen Ølund A/S m.fl.   

Lav tomgang på lagerkvadratmeter
Tal fra Ejendomstorvet viser, at antallet af ledige lager-/logistikfaciliteter i 2021 er faldet med 26% og samtidig er antallet af søgninger i selvsamme kategori steget. For Jens Mårtensen fra Nordicals Odense er der flere løsningsparametre – et af dem er spekulativt byggeri.

”Hvis vi kigger rundt i landet, bliver der bygget spekulativt boligbyggeri for mange milliarder kroner, fordi investorerne tror på, at der vil være lejere til de mange boliger. Spørger du en investor, om han vil bygge spekulativt lager-/logistik, er svaret mere afventende. Det er svært at få nogen til at bygge denne type ejendomme på trods af, at vi har flere potentielle lejere. Problemet er, at robotvirksomheder og andre tech-virksomheder ikke kan vente 2 år på, at byggeriet står færdigt, hvorfor det er nødvendigt, at flere investorer tør tage chancen og bygge nogle nye, moderne lager-/logistikfaciliteter – så skal vi nok få det lejet ud, hvis markedet fortsætter med at være, som det er nu”.

Til top