Stærk investeringsefterspørgsel på Vestsjælland

Boxbutikker og boligejendomme er blevet varme investeringsemner i Korsør. De høje priser i de største byer har flyttet efterspørgslen ud på Sjælland.

Stærk investeringsefterspørgsel på Vestsjælland

Af Mette Buchwald

D. 23.01.19

»Der er ingen tvivl om, at investorerne søger ud på Sjælland, både til Slagelse, Korsør, Ringsted, Holbæk, Næstved mfl. Vi har ikke mindst efterspørgsel fra købere, som vi ikke tidligere har set i markedet. Investeringsejendommene bliver nærmest revet ned fra hylderne. Budskabet er, at herude kan investorerne få et afkast på syv-otte procent mod måske 2-3 procent i København og andre af de større byer,« siger Ebbe Larsen, Nordicals.
En af de nysolgte ejendomme i Korsør er en del af butikscenteret med boxbutikkerne JYSK, T.Hansen og Dansk Factory Outlet lige op ad Vestmotorvejen. Butiksejendommen er blevet solgt for et 2 cifret millionbeløb til en fynsk investor, som i forvejen ejer flere investeringsejendomme.


»Vi har solgt ejendommen på vegne af børsnoterede Jeudan A/S, som vi har haft et godt samarbejde med gennem flere handler i perioden 2014-2018. Den er en rigtigt god investeringsejendom med et forventet afkast på over otte procent og med gode, sikre lejere. Butikker som JYSK og T.Hansen hører jo naturligt til i enhver by, og de er selv professionelle lejere,  med et naturligt, sikkert kundeflow,« siger Ebbe Larsen.


”Jeudans strategi er investering i og drift af kontor- og boligejendomme i København. Når vi har enkeltejendomme, der ligger udenfor vores strategiske område, der skal sælges, er det vigtig for os at indgå aftale med en mægler, som har lokalkendskab, netværk og erfaring fra området. Det har Nordicals. Vi har haft et samarbejde igennem de sidste fire år og har hver gang været tilfredse med både dialogen og den service, som Ebbe Larsen og hans kollegaer har leveret i forbindelse med handlerne,” udtaler underdirektør i Jeudan, Morten Aagaard.


Også de vestsjællandske boligejendomme er kommet i høj kurs hos investorerne. I februar i år omsatte vi erhvervsejendomme for 82 millioner i Holbæk og her i start november lukkede Nordicals kæden i et godt samarbejde med vores Slagelse afdeling og Odense afdeling,  en handel med 44 ejerlejligheder med attraktiv beliggenhed ved Korsør Havn, i samme prisklasse. Både i Næstved og Vordingborg har Nordicals ligeledes solgt store boligkomplekser de seneste måneder.


»Tidligere kiggede investorerne højst til Roskilde eller Køge, men udvikling, bosætning og ikke mindst afkastet på investeringsejendomme trækker helt tydeligt efterspørgslen i vores retning, « siger Ebbe Larsen og fortsætter : »Ligeledes er der for tiden voldsom købelyst blandt developerne i forbindelse med byggeprojekter til både erhvervs- og boligprojekter. Mange større Vestsjællandske byer som f.eks. Slagelse, Ringsted, Sorø m.fl. nyder for tiden godt af dette. »

Til top