Nakskov som attraktiv investeringsby

Attraktiv investeringsby er nok ikke det første man tænker, når man tænker Nakskov. Men med høje afkast, typisk på omkring 8-9 %, er Nakskov meget interessant som investeringsby. Og fremtiden ser endnu mere lovende ud for byen.

Nakskov som attraktiv investeringsby

Af Mette Buchwald

D. 01.07.20

Generelt finder man som investor meget højere afkast, når man bevæger sig uden for de største byer på Sjælland og det billede der generelt bliver malet i medierne af, at det kun er i de store byer ”det sker” er ikke et billede, man kan genkende hos Nordicals Sjælland. ”Generelt ser vi i hele vores område stor efterspørgsel på investeringsejendomme og lager/logistikejendomme og vi oplever meget lav tomgang” udtaler direktør hos Nordicals Sjælland, Henrik Nikolajsen og fortsætter ”I hele vores region oplever vi god udvikling og kommunerne gør et stort arbejde for, at udvikle deres kommune og tiltrække virksomheder, uddannelser og turister og i den sydlige del af vores region er det bl.a. Femernforbindelsen og den nye Storstrømsbro, der skal være med til at skabe vækst og udviklingsmuligheder”.

Det høje afkast var hovedårsagen, til at Nordicals Sjælland i april måned solgte en ejendomsportefølje på 5 investeringsejendomme i Nakskov til en investor fra Næstved.

”Ejendomsporteføljen i Nakskov var en oplagt mulighed for mig for at vækste. Muligheden for at købe en ejendomsportefølje med et afkast på omkring 9 %, ser man ikke mange steder, så det var med at slå til” udtaler køberen Christian Christensen og fortsætter ”En professionel tilgang fra den lokale bank – Lollands Bank, som gerne vil støtte op om det lokale og et godt mæglerarbejde fra Sonny Johansen, Nordicals Sjællands, gjorde at vi fik tingene til at lykkedes. Sammen så vi muligheder i de ejendomme jeg allerede havde og fik enderne til at nå sammen i forhold til de 5 ejendomme i Nakskov”.

 

”En lovende fremtid”

Nakskov er Lolland Kommunes største by, med knap 13.000 indbyggere, og er smukt placeret ved Nakskov Fjord. Men byen har meget mere at byde på end den flotte natur og den gamle købstad – det er også en driftig industri by, hvor der bliver produceret bl.a. vindmøller og det hvide guld – sukker.

Med den kommende Femernforbindelse, vil områdets geografi forandre sig og tilgængeligheden for erhvervsfolk og turister fra Nordtyskland vil blive meget nemmere. Derudover, har Lollands Kommune, Realdania og A.P. Møller Fonden afsat tilsammen 150 millioner kroner til initiativet ”Nakskov 2030”. Det er et ambitiøst udviklingsprojekt, der skal løfte Nakskov by og sende den gamle købstad og levende industriby godt ind i fremtiden.

”Vi ser meget positivt på de kommende år, i forhold til udviklingen af vores marked i området” udtaler Jesper Jensen, daglig leder hos Nordicals i Næstved, som har bl.a. Nakskov og resten af Lolland og Falster som fokusområde. ”Med Femernforbindelsen, den kommende nye Storstrømsbro og et initiativ som ”Nakskov 2030” er fundamentet klar, til den udvikling vi forventer i området” fortæller Jesper Jensen og fortsætter ”Vi ser allerede nu en øget efterspørgsel på både boliginvesteringsejendomme og lager/logistikejendomme i området og forventer yderligere efterspørgsel, når disse projekter rigtigt kommer i gang. Og med Femernforbindelsen vil sammenhængen med Tyskland jo betyde, at vi får et helt nyt opland af både turister og erhvervssamarbejder – det vil komme til at betyde al verden for erhvervsejendomsmarkedet i området”.

Til top