IT Sikkerhed

Nordicals håndterer som kæde flere tusinde sager om året, derfor har vi også indført nye og strengere tiltag til at beskytte din data som kunde hos os, samt vores interne sikkerhed. Her kan du læse mere om disse tiltag, og hente en kopi af vores offentlige IT sikkerhedspolitik.

Benyt en rådgiver med styr på IT sikkerheden

I 2020 ser vi fortsat en tildens til flere og flere internationale tiltag egnet til at beskytte personers data, ikke kun på privat niveau, men også i forbindelse med B2B interaktioner og det er der god grund til. Teknologien og vores interaktioner med hinanden på nettet bliver mere åben og de store data virksomheder som Google og Facebook, benytter i højere grad salg og udbytte af data til at vokse. Data stiger i værdi og vil forsat gøre det fremtiden, derfor er det også vigtigt at man som investor eller udlejer, allerede nu tager aktive valg for at beskytte ens eget eller ens virksomheds data. 

Hos Nordicals har vi fornylig skiftet navn og selvom personerne bag er de samme, er hele virksomhedens infrastruktur gennemgået og især IT har store ændringer over de seneste år. Vores medarbejdere arbejder nu på en sprit ny IT platform, som er designet med sikkerhed og beskyttelse af data i forfronten. Det betyder blandt andet nye cloud baserede løsninger, kæde administreret kontrol af sikkerheds politikker og et nyt samarbejde med en af danmarks bedste hosting partnere Support IT, som kan garantere en fjernskrivebords løsning hvor vores kunders databeskyttelse er første omtanke. 

IT Sikkerhedspolitik

Hos Nordicals har vi for nylig lavet en fuldstændig gennemgang af IT sikkerheden i kæden og genereret en ny IT sikkerhedspolitik, som er gældende for alle vores medarbejdere. Sikkerhedspolitikkens formål er først og fremmest at sikre at vores kunders data ikke falder uvedkommende i hænde, og informationer vedrørende transaktioner, korrespondance m.m. altid er opbevaret sikkert. Dernæst at sikre at alle medarbejdere kender til rutiner og regler for forsvarlig opbevaring af data. 

Metoden til sikring af data opnås ved:

  • Rutiner for personale
    • I.e. Forsvarlig opbevaring af udstyr, data på mobile enheder, data på digitale medier, sikring af overførsel af data til kun godkendte tredjeparter m.m.
  • Sikkerhedssystemer og rutiner hos leverandører
    • I.e. Krypteringsmetoder til kommunikation og digitale filer, automatisk lås af skrivebord, sikring af login metoder, adgangskontrol via medarbejder rettigheder, netværksprotokoller, backup, antivirus m.m.
  • Regler for ansvarlige og ledere
    • I.e. Træning af personale i sikkerhedsrutiner, overholdelse af hvidvask og GDPR regler, ansvar for udførelse af risikovurderinger, ansvar for indmeldelse ved sikkerhedsbrud, adgangskontrol til lokaler m.m.

IT sikkerhedspolitikken er udarbejdet af kædens IT afdeling, og godkendt af forretningerne på et samlet ledermøde.

Spørgsmål til udarbejdelse af sikkerhedspolitikken kan rettes til kædekontoret på info@nordicals.dk

Hent vores IT sikkerhedspolitik her

Til top