Høj handelsaktivitet på tværs af det danske ejendomsmarked

Der er fortsat fuld fart på det danske ejendomsmarked. I 2018 nærmede transaktionsvolumen sig tæt på DKK 80 mia.

Høj handelsaktivitet på tværs af det danske ejendomsmarked

Af Nicklas Kastrup, Senior Investment Analyst

D. 25.01.19

Der er fortsat fuld fart på det danske ejendomsmarked. I 2018 nærmede transaktionsvolumen sig DKK 80 mia.

På linje med foregående år fokuserer investorerne hovedsaligt på boligudlejningsejendomme. Transaktionsaktiviteten er størst i København, Aarhus, Odense og Aalborg, men vi oplever i stigende grad, at flere investorer i jagten på afkast udvider deres geografiske investeringskriterier til også at inkludere mellemstore byer såsom Næstved, Svendborg og Herning.

I hovedbyerne handles nyopførte ejendomme på prime beliggenheder typisk til startafkast omkring 4%. Centralt beliggende ældre ejendomme med betydeligt udviklingspotentiale handles derimod til startafkast helt ned til 2%, fordi køber via en række investeringer kan tilføre betragtelig merværdi til ejendommen.

For 2019 forventer vi, at transaktionsaktiviteten vil holde momentum fra 2018 og fortsætte med omtrent samme aktivitetsniveau.

Seneste artikler

Om 14 dage slår TUI dørene op til deres nye europæiske designkoncept i København

Tenant Representation fandt kontorlejemålet, der kunne indfri TUI’s ønske om en kreativ, inspirerende og innovativ arbejdsplads. Den globale rejseorganisation TUI har igangsat et stort europæisk indretnings- og forandringsprojekt, som skal implementeres på alle kontorer i Europa. Nordicals Tenant Representation greb bolden og gennemførte en komplet afdækning af kontorlejemarkedet i forbindelse med TUI’s søgen efter et nyt kontorlejemål i København, der kunne rumme den nye strategi.

Mød Nordicals på MIPIM 2019

Fra den 12. - 15. marts finder årets MIPIM-messe sted i Cannes for 30. gang. 

Tenant Representation får enderne til at mødes: Sådan blev Harmans ønske om en tidlig fraflytning og hurtig indflytning realiseret

En større reorganisering og et deraf mindre pladsbehov i Harman-koncernen gav anledning til en tidligere fraflytning fra deres domicilejendom i det attraktive erhvervskvarter i Skejby, uden for Århus. Nordicals bistod fra processens indledende forhandlingsfase om fraflytning til underskrift på den endegyldige kontrakt til det nye lejemål. 

Epson skifter hovedsæde og rykker ind i nyt kontorfællesskab: Business House præmieres af Brøndby Kommune for en flot og tidssvarende istandsættelse

I begyndelsen af 2017 blev den verdensomspændende printergigant Epson opsagt fra deres daværende lejemål i Herlev, og påkrævet fraflytning inden udgangen af 2018. 

Navnerelease for Nordicals i Odense Koncerthus

Nordicals blev i dag budt officielt velkommen til verden med et velbesøgt arrangement – og brunsviger.

Til top