Tværgade 17
8600 Silkeborg

Sagsnr. 864002

Ejendomstype

Etageareal

Energiklasse

713 m²

D

Årlig leje

Leje pr. m²

Depositum

Årlig driftsudgift

Årlig driftsudgift pr. m²

664.750 kr.

932 kr.

332.375 kr.

8.000 kr.

11 kr.

STORSLÅEDE LOKALER TIL BUTIK, KONTOR ELLER EVT. RESTAURANT

I SMUK OG MARKANT HJØRNEEJENDOM

Særdeles præsentable lokaler på yderst attraktiv beliggenhed på hjørnet af Nygade og Tværgade. Senest anvendt til modetøjsbutik, men mulighederne omfatter også liberalt erhverv eller evt. restaurant. Et er sikkert: Her er dine kunder garanteret en unik oplevelse ud over det sædvanlige!

I de gamle kirkelokaler er stueplan og mezzaninen indrettet til butik, hvor der fra den indskudte etage er kig ned i stueplan, som giver en helt speciel virkning. Her kan man gå på opdagelse i den unikke indretning med forskudte etager, hvor en flot rustik og bred trappe forbinder de to plan. Den gode højde til loftet er bibeholdt, ligesom den oprindelige og murede spindeltrappe i hjørnet af ejendommen stadig er i funktion. Fra mezzaninen er der adgang til tårnet, hvor der er indrettet kontorer. Endvidere disponibelt loftsrum, der kan anvendes til arkiv eller lager.

I ejendommens kælder er der indrettet velfærdsfaciliteter med kantine, toiletter og køkken samt mindre lager. Det markante kirketårn og de ekstra høje vinduer med buer foroven er med til at give ejendommen sit helt eget og flotte præg. Øverst findes den gamle kirkeklokke stadigvæk.

Bygningen er smukt restaureret i 1998 til arkitektkontor, og senere indrettet til butikslokale med udstillingsvinduer og el-skydedøre til Nygade, hvor der er mulighed for udstilling af varer på gågaden. Ombygningerne er generelt foretaget med stor respekt for den oprindelige stil og arkitektur, så det kirkelige præg og mange unikke detaljer er bevaret, men indretningen fremstår moderne, stilfuld og funktionel. I 2004 blev der pålagt nyt tag, samt alle fugerne blev fuget om.

Butik, restaurant eller kontor?
Ejendommen har i en årrække været anvendt til livsstils- og modetøjsbutik, og de inspirerende omgivelser har tidligere været anvendt til arkitektkontor. Liberalt erhverv er således også en mulighed, ligesom anvendelsesformålet forventeligt kan ændres til restauration, hvilket dog kræver en nærmere tilladelse samt ombygning efter nærmere aftale med udlejer. De unikke lokaler indbyder også til andre kreative muligheder - kontakt os for en fremvisning og lad dig inspirere!

Området - i Danmarks bedste handelsby
Hjørnet, hvor lejemålet ligger, har en særdeles central placering inden for "firkanten" i Silkeborgs gågadesystem. Denne del af Nygade og Tværgade er med stillegader, hvor trafikken er dæmpet, og de gående har fortrinsret. Her er et aktivt og varieret butiksliv med mange forbipasserende, som efterspørger cafeerne, restauranterne og specialbutikkerne med nærmeste naboer som bl.a. Joe & the Juice, T.I.N.G., Texas Collective, Picasso, Neye, Café Humlechok, Companys, Nyt Syn og Glaspusteriet.

Silkeborg er en by i massiv vækst, med mange tilflyttere og stærk købekraft. Detailhandlen har gode vilkår på de nyistandsatte gågader, som byder på en "rigtig" handelsoplevelse i grønne omgivelser uden konkurrence fra shoppingcentre. Silkeborg er derfor også kåret til 'Danmarks Bedste Handelsby' år 2022 til 2024.

P-forhold:
I ejendommens gård er der 2 parkeringspladser som kan tillejes. Ejendommen ligger samtidigt lige midt imellem midtbyens største p-arealer ved Mejerigården, Bios Gård og Bindslev Plads med offentlig betalingsparkering.

Læs mere

Vil du vide mere?

Morten Snitkjær Damm

msn@nordicals.dk

+4540434699

Frederiksberggade 18, 8600 Silkeborg

+4586804484

8600@nordicals.dk

Besøg vores mæglerside

Lignende ejendomme

Til top