Nordjyske Bank har besluttet sig for at udbyde ejendommen Skrågade 1, 9400 Nørresundby til salg.
Ejendommen er en smuk funkis ejendom opført i 1936 og indeholder 9 bolig- og 2 erhvervslejemål. Der er 1 ledig boliglejemål. I det omfang der kommer ledige lejlemål inden overtagelsesdagen, genudlejes disse ikke af sælger.
Erhverv Bygningens stueetage, 1. th samt kælder er indrettet til erhvervsformål og udlejet til henholdsvis Brotorvets Optik og Kop & Kande.
Bolig I ejendommens øvrige etager er der indrettet 9 boliglejemål i varierende størrelser. Lejemålene udgør 2 stk 2-værelses lejligheder, 3 stk. 3 værelses lejligheder, 1 stk. 4-værelses lejlighed, 2 stk. 5-værelses lejlighed og 1 stk. 6-værelseslejlighed.
Brogården og Torvegården, Nørresundby Arkitekt: Charles Jensen Brogården i Nørresundby er et pionerværk inden for jernbeton-genren. Det er opført et par år tidligere end Frits Schlegels og Mogens Lassens etagehuse i jernbeton i København.
Det er placeret som en funkis-bygning i aksen for Limfjordsbroens nordlige landing og udgør dermed Vendsyssels ansigt mod syd. Bygningen fortsætter én etage lavere omkring hjørnet mod vest mod Torvet og videre langs Skrågade. Anlæggets planlagte østlige fløj blev aldrig gennemført.
Begejstringen for den ny funktionalisme og det ny materiale gav sig udslag i den lyse og livlige facade med jernvinduer, udkragede altaner, store karnapper med vinduer i hjørnerne og fladt tag. Udtrykket mod broen var det vigtigste - her er det disciplineret og harmonisk. Mod Skrågade og Nørresundbys gamle middelalderkerne blev det nødvendigt med sammenkoblede bygningskroppe med skæve vinkler, der formidledes af dramatiske hjørnealtaner.
I betragtning af Brogårdens fine beliggenhed blev den indrettet med store herskabslejligheder på fire til seks rum - og anrettergang!
En del af de gamle huse i Nørrresundby er nu erstattet af nybyggeri, og de oprindelige stålvinduer udskiftet i den ellers velplejede bygning.
Arkitekten bag funkis-bygningen, Charles Jensen, var også medvirkende til den nye vejføring med Vesterbrogade og Østerbrogade, der ledte trafikken uden om bykernen. Langs disse gader tegnede han også forslag til andre etagehuse, der imidlertid blev opført af andre arkitekter.