København er internationalt anerkendt som en frontløber i den grønne omstilling. Byen har allerede reduceret sin CO2-udledning med 80% og er dermed langt foran det nationale klimamål på en 70% reduktion i 2030. Dertil kommer, at byen har fuldt fokus på at blive CO2-neutral i løbet af de kommende år. Det stiller skærpede krav til ejendoms- og byggebranchen, der i dag står for 30% af den samlede CO2-udledning på landsplan, og det øger tilsvarende interessen for grønne initiativer og investeringer. Det afspejles i de projekter, som er planlagt til byggestart i København i de kommende tre år. For mere end 40% af projekterne forventes at blive certificeret i henhold til DGNB, BREEAM eller Svanemærket. Det svarer til en samlet investeringssum i grønt byggeri på mere end 30 mia. kr. – og vel at mærke alene inden for bolig og kontor.
Bæredygtighed er dog mere og andet end CO2-reducerende initiativer og investeringer. Herunder stiller vi derfor skarpt på fire faktorer, der sammen med den grønne omstilling vil bidrage til at drive den bæredygtige udvikling på det københavnske ejendomsmarked.
Investering i bæredygtige ejendomme involverer ofte komplekse, finansielle konstruktioner, hvor man skal være bevidst om de muligheder, man kan udnytte som investor. Corporate finance er derfor en integreret del af vores rådgivning, så vi ikke alene hjælper investorer med at identificere deres finansielle muligheder, men også med at inddrage de rette eksperter til at måle den miljømæssige og sociale påvirkning af deres ejendomsinvesteringer, herunder CO2-aftryk og livscyklusanalyse, som med indførelsen af ESG-rapportering og EU's taksonomiordning er blevet lovkrav i alle brancher og dermed også i ejendomsbranchen.
Til top