Gulerødder, kartofler og kål har i 100-vis af år været grundstene i den danske madlavning. I fremtiden satser Odsherred Kommune på, at de også skal være en af grundstenene i kommunens fremtidige vækst og kommunen arbejder i øjeblikket på en ny erhvervspolitik, der skal være med til at sikre dette.
Hos Odsherred kommune arbejder man i øjeblikket på en ny erhvervspolitik, der skal skabe vækst og arbejdspladser i et af Danmarks tyndest befolkede områder.
Gulerødder, kartofler og kål har i 100-vis af år været grundstene i den danske madlavning. I fremtiden satser Odsherred Kommune på, at de også skal være en af grundstenene i kommunens fremtidige vækst og kommunen arbejder i øjeblikket på en ny erhvervspolitik, der skal være med til at sikre dette.
Sammen med det lokale erhvervsliv er kommunen i gang med at formulere de kommende års erhvervspolitik og ifølge borgmester Thomas Adelskov er det vigtigt, at fokusere på nogle af de ting, som de lokale erhvervsdrivende allerede er gode til – og her er produktion af fødevarer et rigtig godt eksempel.
”Der er ingen tvivl om, at produktion af fødevarer er en særlig styrkeposition for Odsherred. Vi har tidligere slet ikke været gode nok til at udvikle og promovere alle de ting, vi er så gode til at lave heroppe. Det er vi blevet meget bedre til, og vi skal og kan blive endnu bedre” fortæller borgmesteren.
Henrik Andersen, der er brugsuddeler og formand for Erhvervsforum Odsherred, er enig. De gode og positive historier skal ud til resten af landet – ja hele verden – hvis det står til ham. ”Odsherred Erhvervsforum vil gerne blive bedre til at brande Odsherred som en erhvervskommune. Vi skal være bedre, til at fortælle de gode historier om vækst- og innovative virksomheder vi har i området”, siger han.
Men et er, at være verdensmestre i fødevareproduktion, et andet er at få afsat varerne. Rundt omkring i landet har man fået øjnene op for kvalitetsprodukterne fra ”Lammefjorden”, men det kniber med at få gang i de lokale distributionskanaler og aftagere. Thomas Adelskov fortsætter ”Det er et fokusområde, som vi skal udvikle i samarbejde med det lokale erhvervsliv. Vi vil jo gerne have vores lokale fødevarer også bliver solgt i vores egne forretninger”.
Langsomt men sikkert går det dog den rigtige vej. Et par af kommunens lokale plejehjem køber gennem en webportal lokale råvarer og på goumetrestauranten ”Slotskøkkenet” på Dragsholm Slot er der stor fokus på, at det er lokale råvarer man bruger i madlavningen.
I 2017 etablerede Odsherred Kommune Nationalt Center for Lokale Fødevarer, for at sikre den fortsatte udvikling af produktionen af højkvalitetsfødevarer i området. Centret har til opgave at udvikle områdets gode forudsætninger og interesse for fødevareproduktion.
”Vi har så meget potentiale stående på skuldrende af erfaringen fra Lammefjorden. Derfor valgte vi at skabe Nationalt Center for Fødevarer, så vi kunne blive endnu bedre og dele vores viden og kompetencer med alle, der har ambitioner om at udleve drømmen som fødevareproducent”, slutter Thomas Adelskov.
Seneste artikler
”Fremtidens vinderbyer bliver de byer, der klimatilpasser og -sikrer”
Nordicals og Proark lander kæmpe lejeaftale med Harald Nyborg
Tidligere Esbjerg bank-hovedsæde solgt
Svendborg ændrer strategi for at imødekomme fremtidens vandudfordringer
Vestegnens Kraftvarmeselskab I/S sætter kontordomicil i Albertslund til salg
Til top