Store udenlandske ejendomsinvestorer fokuserer stadig mere og mere på de sjællandske vækstbyer – især boligejendomme er i høj kurs.
Fra primært at have investeret i ejendomme i København og efterfølgende Aarhus har en lang række af udenlandske investorer rettet fokus mod sjællandske vækstbyer som Roskilde, Slagelse, Ringsted, Næstved og Køge. Interessen er især koncentreret om bolig- og logistik-ejendomme, men også større ejendomme udlejet til uddannelsesinstitutioner eller kommunale og statslige aktiviteter.
»Flere og flere udenlandske investorer er i de senere år begyndt at fokusere stadig mere på Sjællands største byer. Eksempelvis er amerikanske Goldman Sachs og svenske SBB allerede repræsenteret i de regionale vækstbyer, men mange flere er også begyndt at eksekvere,« siger Jacob Smergel-Krog, administrerende direktør og stifter af Rubik Properties, der assisterer de udenlandske investorer med deres opkøb af ejendomme i Danmark.
Dog er det ikke alle typer af investorer, som det sjællandske marked favner
»Det kan måske lyde paradoksalt, men for de større investorer skal en ejendom eksempelvis have en værdi på plus 400 millioner kroner, før det er interessant. Den type ejendomme er der ikke mange af på Sjælland, men vi har også udenlandske investorer, hvor en værdi på 25 millioner kroner og opefter er attraktivt. Det gælder især boligejendomme til udlejning, da der generelt er stor efterspørgsel på lejeboliger i disse områder,« siger Jacob Smergel-Krog.
Markedet er robust
Han forklarer den udenlandske interesse med et dansk marked præget af stabilitet og robusthed, der tilmed er styrket under corona-pandemien.
»Når investorer ser på nye markeder og benchmarker mulige afkast, ser de primært på rammebetingelserne i det enkelte land og markedets underliggende faktorer. De køber ind på afkast kontra risiko, og her er den relative pris i Danmark bare attraktiv. Dansk økonomi har sammenlignet med andre europæiske lande, som investorerne også er aktive i, klaret sig godt gennem coronaen. Markedet har vist, at det selv i de mest udfordrede tider kan stå distancen, og det har ikke gjort interessen mindre,« siger Jacob Smergel-Krog.
“I 2021 så vi for alvor, at de udenlandske investorer begynder, at vise interesse for Region Sjælland - særligt Roskilde og Køge er attraktive med deres udviklingsplaner, befolkningsfremskrivning og den gode infrastruktur. Typisk måler de udenlandske investorer prisniveau og afkast med de alternativer, de bliver præsenteret for i andre lande og her er Danmark fortsat rimeligt prissat i forhold til andre lande i Europa.”
“Udenlandske investorer har gennemført flere handler i for eksempel Ringsted og Køge med primært bolig-, logistik- og kontorejendomme - senest med salget af Køge Idræts Park til tyske Quadoro GmbH. Efterspørgslen er tiltagende og konkurrencen om de bedste ejendomme er enorm, hvilket ofte medfører at sælger kan få en meget attraktiv pris for sin ejendom”, udtaler Kenneth Hansen, partner Nordicals Sjælland, omkring markedet
Seneste artikler
”Fremtidens vinderbyer bliver de byer, der klimatilpasser og -sikrer”
Nordicals og Proark lander kæmpe lejeaftale med Harald Nyborg
Tidligere Esbjerg bank-hovedsæde solgt
Svendborg ændrer strategi for at imødekomme fremtidens vandudfordringer
Vestegnens Kraftvarmeselskab I/S sætter kontordomicil i Albertslund til salg
Til top