BØRSEN: Onlinehandel presser Danmark på moderne logistikfaciliteter

Den øgede onlinehandel sætter danske virksomheder i klemme, for der er mangel på moderne lager- og logistikfaciliteter. Der er både mangel på store, centrale lagre og de mindre lagre rundt omkring i Danmark, hvis varerne skal hurtigt ud til kunderne. 

BØRSEN: Onlinehandel presser Danmark på moderne logistikfaciliteter

Af Nordicals

D. 21.11.19

Ifølge en analyse fra interesseorganisationen FDIH har dansk e-handel haft en årlig vækst på 12 pct. på de sidste tre år. Den udvikling medfører stadig stigende behov for moderne lager- og logistikfaciliteter, som igen påvirker den udbudte årlige lejepris. Den er steget med 23 pct. på de seneste fem år, mens den udbudte salgspris er steget 17 pct. i samme periode ifølge Dansk Byggeri. 

”Behovet for moderne logistikejendomme er kæmpestort, og det, vi har af lagerkapacitet, kan ikke håndtere det. Nu skal kommunerne være klar til at gå foran og udstykke jordparceller til at udarbejde erhvervsudviklingsområder til logistik. Man bliver nødt til at bygge nye faciliteter, der kan rumme den stigende internethandel,” siger Erik Andresen, adm. direktør i Nordicals.

"Grundet den store efterspørgsel er der helt klart nogle større ejendomsudviklere og investorer, der er ude for at se, om de kan tjene penge på det marked," siger Nicholas McFall fra Ejendomstorvet.

Både Dansk Byggeri, Ejendomstorvet og Nordicals forventer, at ejendomsbranchen vil spotte hullet i markedet snart.

 

Læs hele artiklen på borsen.dk her

Vil du vide mere om udviklingen i lager- og logistikejendomme i din region? Download Nordicals' markedsrapport her

Til top