Markedsudvikling | 22.05.2025
Fortsat stigende indbyggertal styrker markedet for boligudlejning. De største investorer og ejendomsselskaber er allerede aktive i den østjyske by.
”Store investorer som AP Pension, Goldman Sachs og PFA har allerede investeret i boliger i Horsens. Det samme gælder ejendomsselskaber som Birch Ejendomme, Heimstaden og Koncenton. Vi fik ikke bygget så meget op til finanskrisen i 2008 som i andre byer, fx på havnen. Men siden er der opført mange boliger, og stort set alt, som bliver bygget, bliver også udlejet eller solgt.”
Det fortæller Per Ahlgreen, mangeårig partner i Nordicals Horsens.
Den gode afsætning af boliger afspejles i en kraftig vækst af borgere. På ti år er folketallet steget fra 56.500 til 64.400 i 2025 ifølge dugfriske tal fra Danmarks Statistik. Horsens er nu landets 7. største by – den har overhalet Kolding og ånder Randers i nakken.
Udviklingen ser ud til at fortsætte, spår seneste fremskrivning fra Danmarks Statistik: Hele Horsens Kommune har udsigt til en indbyggervækst på 26 pct. frem mod 2050 – kun overgået af Silkeborg.
Gevinster fra kultur og uddannelse
Styrkerne ved Horsens som bosætningsby er ifølge Per Ahlgreen bl.a. placeringen tæt ved E45-motorvejen. Dermed er det nemt at komme ind til de mange arbejdspladser i Aarhus, hvor boligpriserne er meget højere. Også to andre forhold har dog stor betydning:
”Tidligere havde vi ry som fængselsby. Men statsfængslet lukkede i 2006 og genopstod i 2012 som koncertsted og oplevelsescenter, og siden er vi blevet kendt som kulturby med store internationale musiknavne. Det betød også meget, at VIA University College Horsens åbnede i 2021,” påpeger Nordicals-mægleren.
I midtbyen læser 2.300 unge i dag fx til ingeniør, sygeplejerske eller pædagog.
Den store tilflytning er dog ikke den eneste faktor, som har påvirket det lokale marked for udlejningsejendomme.
”Ligesom resten af landet har vi gennem et par år haft færre handler, fordi renteniveauet steg, samtidig med at banker og realkredit strammede reglerne for udlån. Det har påvirket nogle investorer, selv om vi har mange lokale ejendomsselskaber og fx håndværkervirksomheder med fornuftig polstring,” fortæller Per Ahlgreen.
Ny fremgang om hjørnet
Noget kunne imidlertid tyde på, at markedet for boligejendomme i Horsens står over for fornyet fremgang trods den uro, som toldmeldingerne fra USA skabte først på året:
”Vi er ret optimistiske for Horsens og omegn. Grundlæggende er der et stort opsparet behov for handler, og en del lokale virksomheder har solid økonomi og overskudskapital. Her er masser af byggejord og flere spændende udviklingsprojekter, og gennem de seneste måneder har vi formidlet flere handler af både mindre og mellemstore investeringsejendomme. Samtidig har vi mange flere dialoger med mulige investorer, end vi havde for 12 måneder siden.”
Seneste artikler
Nordicals løfter top- og bundlinje i 2024
Nordicals formidler salg af usædvanligt stor investeringsejendom i Haderslev
Storkøbenhavn: Disse faktorer driver industri- og logistikmarkedet
Primære kontorer løber fra sekundære kontorer i København
Nordicals Sjælland: Dette område skal du holde særligt øje med
Til top