Danmarks logistikeventyr i Trekantområdet – projekter for milliarder på vej

Danmarks logistikeventyr i Trekantområdet – projekter for milliarder på vej

Markedsudvikling | 06.03.2023

Frem til ultimo 2025 er der i Trekantområdet planlagt industri- og logistikprojekter med byggestart for samlet 3,5 milliarder kroner. Nordicals Foresight sammenkæder flere interessante oplysninger, der belyser investeringsniveauet i det eftertragtede, centrale område.

Med en omsætning på 3,7 milliarder kroner blev 2022 – sammen med 2020 – det stærkeste transaktionsår nogensinde på markedet i Trekantområdet, der i Nordicals-regi omfatter Vejle, Kolding og Fredericia.

Placeringsbehovet var stort for både danske og udenlandske investorer, og som et af Danmarks mest attraktive investeringsmarkeder inden for lager- og logistiksegmentet trak Trekantområdet helt naturligt en betydelig del af investeringerne.

I de senere år har lager- og logistik været det første, man tænkte på, når Trekantområdet bliver nævnt. Den store interesse for knudepunktet mellem E45 og E20 har fået danske og udenlandske investorer til at investere tungt i markedet. Senest har den amerikanske investor Hines købt en 503.000 kvadratmeter stor grund til et fremtidigt lager- og logistikprojekt ved Kolding. Hines er blot en af flere markante investorer, som ser et stort lys i Trekantområdet.

I 2023 og frem til udgangen af 2025 er der i Trekantområdet planlagt nybyggeri af industri- og logistikejendomme med byggestart i perioden for samlet 3,5 milliarder kroner. Projekterne fordeler sig på i alt 19 projekter og 485.000 kvadratmeter. De fem største projekter udgør alene 2,3 milliarder kroner og 348.000 kvadratmeter – målt i byggesum udgør de dermed cirka 65 procent af de planlagte projekter i treårsperioden.

Partner hos Nordicals Trekantområdet Jon Stefansen melder, at det travle lager- og logistikmarked stadig har fuld fart på – og tendensen viser, at efterspørgslen fortsat overgår udbuddet i markedet. Det understøttes blandt andet af den britiske investor Verdion, som bygger spekulative lager- og logistikbygninger i området. Verdion melder om stigende strukturel efterspørgsel på lager- og logistikkvm, hvilket blandt andet skyldes, at nethandlen fortsætter med at vokse.

Hvad betyder de spekulative logistikbyggerier for antal arbejdspladser?
Antallet af arbejdspladser er sammen med befolkningsudviklingen også steget markant. Siden 2015 er antallet af arbejdspladser inden for handel og transport steget med 13,5 procent. I samme billede kan befolkningsprognosen fremhæves. Den viser en forventet vækst i antallet af borgere på hele 11 procent. Disse tal giver et klart billede af et område i rivende udvikling.

Nordicals har en klar forventning om, at Trekantområdet vil forsætte sin vækst og hermed blive en essentiel del af det skandinaviske logistikmarked, som forbinder Skandinavien med resten af Europa.

 

Se tre grafikker i bunden af artiklen

 

Vil du være opdateret på markedsudviklingen nationalt, lokalt eller regionalt? Eller over det dele?

I vores datadrevne, digitale indholdsunivers Nordicals Foresight kan du læse om faktorer, der påvirker det danske ejendomsmarked. Læs om den nationale udvikling her, mens du i CityForesight her kan følge det professionelle marked i over 20 danske byer og områder.

Planlagte industri- og logistikprojekter i Trekantområdet i 2023-2025

I 2023 og frem til udgangen af 2025 er der i Trekantområdet planlagt nybyggeri af industri- og logistikejendomme med byggestart i perioden for samlet 3,5 milliarder kroner.

Kilde: Byggefakta 

Befolkningsudvikling Trekantområdet 

Graf over befolkningsudviklingen i Trekantområdet i 2015-2035.

Kilde: Danmarks Statistik (data per 1. januar 2023)

Arbejdspladser i Trekantområdet 

Graf over fordeling af arbejdspladser.

Kilde: Danmarks Statistik

Til top