Dele af Dokk1 i Aarhus er solgt til lokal investor

Nordicals erhvervsmæglere har stået for frasalget af godt en tredjedel af 28.000 kvadratmeter af den ikoniske bygning på havnefronten i et offentligt udbud. Køber er en lokal investor. 

Dele af Dokk1 i Aarhus er solgt til lokal investor

Af Katrine Bjerre Toft

D. 27.09.19

I maj måned satte Aarhus Kommune gang i et offentligt udbud af den øverste etage af Dokk1 i Aarhus til en minimumspris på 259 mio. kr.

I denne uge er frasalget blevet en realitet til en for begge parter tilfredsstillende pris. Køber er HL Ejendomme koncernen ved Hans Lorenzen, en lokal storinvestor.

”Prisen var høj, men der er jo også tale om en helt særlig ejendom med en fantastisk beliggenhed, der ikke fås bedre. Om det er en god investering, det skal vise sig om 10 år, lige nu glæder jeg mig blot over, at handlen er gået igennem,” siger Hans Lorenzen.

Også for Nordicals erhvervsmæglere, der blev valgt af Aarhus Kommune til at stå for salget, har det været en særlig opgave at løse.

”Der er på mange måder tale om en unik investeringsmulighed, og der har været stor interesse fra flere, da bygningen i såvel arkitektur, driftsform og placering er enestående. Derudover skiller Dokk1 sig ud med den homogene sammensætning af forskellige funktioner inden for viden, inspiration og vækst, der i høj grad inddrager brugerne. Med HL Ejendomme koncernen som ejer forbliver ejendommen på lokale hænder, og det glæder os selvfølgelig på Aarhus’ vegne,” siger Erik Andresen, administrerende direktør, Nordicals.

Et vartegn for Aarhus

Dokk1 er en del af Urban Mediaspace Aarhus, som er det største anlægsprojekt nogensinde i Aarhus Kommune. Ejendommen blev opført i 2015, og med sit arkitektoniske udtryk og facade ud mod havnefronten, sin centrale placering og en letbanestation foran hovedtrappen er den et samlings- og knudepunkt for tusindvis af mennesker i Aarhus.

Hans Lorenzens nye investering drejer sig om erhvervsdelen, som er frasolgt som én ejerlejlighed beliggende på det øverste niveau af Dokk1. Arealet er i dag fuldt udlejet til tre lejere. Størstedelen af lejemålet har det internationale advokatfirma DLA Piper, mens organisationen Erhverv Aarhus sammen med teknologivirksomheden Trifork har deres domiciler på de resterende kvadratmeter.

Dette ændres der ikke ved, og Hans Lorenzen vil også fremadrettet udleje ejendommen til erhverv.

Resten af Dokk1’s arealer er fortsat ejet af Aarhus Kommune, som anvender arealerne til hovedbibliotek, stadsarkiv, borgerservice og andre publikumsfunktioner, mens Realdania driver Nordeuropas største og mest avancerede fuldautomatiske underjordiske p-anlæg med plads til 1.000 biler.

Til top