Erhvervsdel af ikonisk bygning sat til salg

Aarhus Kommune er klar til at sælge godt en tredjedel af Dokk1 på Aarhus Havn. En unik og anderledes investeringsmulighed, vurderer Nordicals Erhvervsmæglere.

Erhvervsdel af ikonisk bygning sat til salg

Af Erik Andresen

D. 30.04.19

Erhvervsdelen i den mest ikoniske bygning i Aarhus, Dokk1, er sat til salg.

Det er Aarhus Kommune, der frasælger godt en tredjedel af de 28.000 kvadratmeter på havnefronten i offentligt udbud. De godt 8.363 kvadratmeter er udbudt til en minimumspris på 259 millioner kroner og omfatter størstedelen af den øverste etage udlejet til private virksomheder.

”Det er på mange måder en unik investeringsmulighed, og vi forventer stor interesse for potentielle investorer, fordi bygningen i såvel arkitektur, driftsform og placering er enestående,” siger adm. direktør Erik Andresen fra Nordicals Erhvervsmæglere, som Aarhus Kommune har valgt til opgaven med frasalget.

Ikon for Aarhus fra dag ét
Dokk1 er en del af Urban Mediaspace Aarhus, som er det største anlægsprojekt nogensinde i Aarhus Kommune. Ejendommen blev opført i 2015, og med sit elegante arkitektoniske udtryk og facade ud mod havnefronten, sin centrale placering og en letbanestation foran hovedtrappen er den på mange måder et dagligt samlings- og knudepunkt for tusindvis af mennesker i Aarhus.

”Fra dag 1 har Dokk1 været det nye ikon for Aarhus. Der findes ikke et tilsvarende byggeri i hele verden, og med den homogene sammensætning af forskellige funktioner inden for viden, inspiration og vækst skiller den sig markant ud, når det handler om brugerne. Samtidig betyder den centrale placering, at man stort set ikke kan få et mere attraktivt og synligt domicil som virksomhed. Derfor vil Dokk1 altid være blandt Aarhus’ mest attraktive kontorarbejdspladser og formentlig aldrig opleve tomgang,” siger erhvervsrådgiver Heine Jensen fra Nordicals Aarhus.

Fuldt udlejet til liberalt erhverv
I praksis frasælges erhvervsdelen som en ejerlejlighed beliggende på det øverste niveau. Arealet er i dag fuldt udlejet til tre lejere. Størstedelen af lejemålet har det internationale advokatfirma DLA Piper, mens organisationen Erhverv Aarhus sammen med teknologivirksomheden Trifork har deres domiciler på de resterende kvadratmeter.

Aarhus Kommune anvender arealer på Dokk1 til hovedbibliotek, stadsarkiv, borgerservice og andre publikumsfunktioner, mens Realdania driver Nordeuropas største og mest avancerede fuldautomatiske underjordiske p-anlæg med plads til 1.000 biler.

”Dokk1 er er storslået både som bygning og i forhold til de visioner, som bærer projektet. Det er tydeligt at alle, som har deres gang i Dokk1, er stolte over at være med. Øverste etage er designet med gode fællesfaciliteter og kan bruges af virksomheder i alle størrelser. Både brugere og reelle ejere kan - uanset størrelse - identificere sig som ejer af Dokk1. Såvel bygningen som konceptet vurderes ekstremt holdbart i fremtiden,” siger Heine Jensen.

Dokk1 er tegnet af det danske arkitektfirma Schmidt Hammer Lassen Architects.

Til top