Ewii køber ikonisk uddannelsesbygning i Kolding af IBC

   

Ewii køber ikonisk uddannelsesbygning i Kolding af IBC

Sag | 16.09.2024

Nordicals Trekantområdet har netop formidlet salget af den historiske ejendom Innovationsfabrikken i Kolding. Sælger er IBC, der har brugt bygningen til uddannelses- og kursusaktiviteter, mens køber er energigiganten Ewii.

Energigiganten Ewii har netop gennemført købet af den historiske ejendom Innovationsfabrikken på Birkemosevej i Kolding. Handlen blev formidlet af Nordicals Trekantområdet.

Ewii's opkøb omfatter bygningen fra 1978, som oprindeligt fungerede som fabrik og er kendt for sin unikke og karakteristiske indretning. Bygningen har i de senere år været brugt af IBC til kurser og uddannelse, men Ewii planlægger nu at flytte sine kommercielle forretninger og koncernfunktioner til det nye domicil i sommeren 2025.

Professionelle parter

Partner hos Nordicals Trekantområdet, Jon Stefansen, der formidlede handlen efter offentligt udbud, beretter om et godt forløb med to professionelle parter:

”Vi har været så heldige at stå med to professionelle parter. IBC har haft et rigtigt interessant produkt i form af en unik ejendom, men har samtidig haft et ønske om at samle deres aktiviteter på én adresse. Ewii har set det unikke i Innovationsfabrikken og har haft behovet for mere plads.”

Ewii har haft en markant vækst i de senere år, hvor medarbejderantallet er steget fra omkring 500 til over 750. Den nye ejendom giver dermed tiltrængt plads til koncernens udvidede aktiviteter. Ewii ønsker at bevare den særegne indretning, som har sikret at Innovationsfabrikken historisk har været et kreativt og inspirerende miljø.

IBC vil fremover flytte sine uddannelses- og kursusaktiviteter til deres domicil på Skamlingvejen.

Til top