Horsens er en vækstmotor

Horsens er en vækstmotor

Markedsudvikling | 27.02.2023

For ikke så mange år siden var Horsens ukendt for de fleste ejendomsinvestorer. Men der er sket meget med en række nye projekter, ligesom befolkningsprognosen ser særdeles stærk ud for den østjyske by.

Med en omsætning på 1,5 milliard kroner blev 2022 det stærkeste transaktionsår nogensinde på det horsensianske ejendomsinvesteringsmarked. Placeringsbehovet var stort for både danske og udenlandske investorer, og som et af de mest vækstende markedet i Danmark trak Horsens helt naturligt en betydelig del af investeringerne.

Der skal ikke ses mange år tilbage, før Horsens var ukendt blandt den almene ejendomsinvestor. Sidenhen er der meget sket. Det nye havneområde, hvor investorer som Heimstaden og M+ Ejendomme har store boligprojekter, samt udviklingsområderne omkring Nørre Strand og Brahes Bakke, hvor Birch Ejendomme har bygget rækkehuse- og etagebyggerier, vidner om, at Horsens er kommet frem fra sin brogede fortid som fængsels by.

Med en befolkningsprognose, som viser en forventet stigning på hele 12,9 procent i 2023-35, vidner det om, at Horsens er dygtige til at tiltrække nye borgere. Særligt børnefamilier, de 30–49 årige, søger mod Horsens. Alene frem til 2035 viser prognosen er stigning på 6,9 procent i børnefamiliesegmentet.

Partner hos Nordicals Horsens Bo Pinholt melder også om, at særligt boliger til børnefamilier og personer over 60 år kan blive en attraktiv investering for investorer, hvilket understøttes af de tidligere nævnte områder - Horsens Havn, Nørre Strand og Brahes Bakke.

Hvad betyder befolkningsprognosen for antal arbejdspladser?
Antallet af arbejdspladser er ligesom befolkningsudviklingen steget markant. Siden 2015 er antallet af arbejdspladser steget med cirka 15 procent, hvilket vidner om en by i rivende udvikling. Befolkningsprognosen har en stor betydning, særligt for investorer, som ønsker at være en del af udviklingen. Et eksempel på dette er DSV, som netop nu er ved at opføre sit nye logistikcenter ved Horsens. Logistikcentret vil trække megen arbejdskraft til byen – og forventeligt også nye borgere til byen.

Segmentet for handel og transport er siden 2015 vækstet med hele 25 procent i Horsens – og DSV’s nye logistikcenter vil blot tilføje endnu en positiv note til den stigning.

Nordicals har en klar forventning om, at Horsens vil forsætte sin vækst og hermed forblive en essentiel del af motoren i Østjylland.

 

Se to grafikker i bunden af artiklen

 

Vil du være opdateret på markedsudviklingen nationalt, lokalt eller regionalt? Eller over det dele?

I vores datadrevne, digitale indholdsunivers Nordicals Foresight kan du læse om faktorer, der påvirker det danske ejendomsmarked. Læs om den nationale udvikling her, mens du i CityForesight her kan følge det professionelle marked i over 20 danske byer og områder.

Befolkningsudvikling i Horsens

Graf over befolkningsudviklingen fordelt på livsstadier i Horsens Kommune i 2015-2035.

Kilde: Danmarks Statistik (data per 1. januar 2023)

Arbejdspladser i Horsens

Graf over fordelingen af arbejdspladser i Horsens Kommune i 2021.

Kilde: Danmarks Statistik

Til top