Klar tendens i Esbjerg: Butikker søger igen mod gågaden

   

Klar tendens i Esbjerg: Butikker søger igen mod gågaden

Markedsudvikling | 25.09.2024

Særligt to faktorer er kendetegnende for butikker, der ønsker at etablere sig i gågaden, erfarer partner i Nordicals Esbjerg René Lennart Madsen. Erhvervsmægleren mener, at detailhandlen har genopfundet sig selv og mærker generelt en stigende interesse for at drive fysiske butikker.

I flere år har den fysiske detailhandel i særligt bymidter landet over været presset og under forandring – primært som følge af stigende e-handel – men flere tendenser peger på, at de fysiske butikker nu igen søger mod gågaderne.

Det erfarer René Lennart Madsen, der er partner og erhvervsmægler hos Nordicals Esbjerg.

”Vi ser en klar tendens til, at erhvervsdrivende igen ønsker at være lejer i gågaden i Esbjerg, eftersom der dér er en pæn søgning på lejemål med løbende etablering af flotte butikker.”

”Samtidig oplever vi en konsolidering i gågaden, hvor flere butikker flytter længere op mod Torvet,” oplyser René Lennart Madsen.

To afgørende faktorer i gågaden
For nylig har Nordicals for eksempel været med til at finde et nyt lejemål til B&O i gågaden Kongensgade i forbindelse med selskabets åbning af en ny konceptbutik – på 400 kvadratmeter – efter at være flyttet fra et lejemål nær Esbjerg Storcenter i byens udkant.

”Overordnet ser vi en stigende interesse for at have fysiske butikker inden for detailhandlen. Det drejer sig primært om mindre butikker, som både kan have udlevering fra webshop, og hvor man samtidig kan købe og se varen.”

”Aktuelt er detailhandlen i gågaden karakteriseret ved en fin sammensætning af et bredt udbud af forretninger kombineret med caféer og restauranter,” siger René Lennart Madsen, der melder om god aktivitet og liv i gågaden.

Især ”det gode stykke” af Kongensgade op mod Torvet er eftertragtet.

Detailhandlen har genopfundet sig selv
”Detailhandlen har ”genopfundet” sig selv, og samtidig er udlejer blevet meget opmærksom på at kunne tilbyde en både moderne og for mange erhvervsdrivende en nødvendig lejekontrakt indeholdende et lavere huslejeniveau og mere fleksibilitet med hensyn til for eksempel uopsigelighedsperiode og anvendelse.”

”Trods en også yderst velfungerende detailhandel i centerområdet i Gjessing i og omkring Esbjerg Storcenter samt i shoppingcentret Broen for enden af Kongensgade er det godt at se, at der er kommet mere aktivitet og liv i gågaden,” siger René Lennart Madsen.

Generelt er tomgangsniveauet minimalt for butikslejemål i Esbjerg. Og i det hele taget står den samlede detailhandel stærkt i Danmarks femtestørste by.

Hos Nordicals Esbjerg er der klar forventning om, at den positive udvikling fortsætter, hvilket flugter med bred optimisme blandt detailaktører og blandt aktører i markedet for erhvervs- og investeringsejendomme.

Læs også ”Fuld fart på brugermarkedet i Esbjerg – også i årene fremover”

Fremgang i forbrugertillid
Forbrugertilliden, der er forbrugernes vurdering af deres egen og Danmarks økonomiske situation, har siden efteråret 2021 været negativ. I oktober 2022 nåede forbrugertillidsindikatoren -37, hvilket er det laveste niveau i statistikkens historie, der går tilbage til 1974.

Her i september 2024 er forbrugertillidsindikatoren -6,8.

 

Seneste Nordicals-artikler med fokus på detailhandel rundt i landet:

”Mere fleksible udlejere og fortætning af bymidten i Odense er med til at løfte detailhandlen”

”Massiv vækst og velfungerende detailhandel sikrer Silkeborg vækst mange år frem”

”Derfor har disse københavnske områder en velfungerende detailhandel”

”Næstveds voksende detailhandel nyder godt af kæmpe opland”

Til top