Lagerbygninger bliver revet væk på Fyn

- Fyn mangler, at investorer tør bygge nyt uden at have lejere på hånden, men det bliver ikke lettere med de høje byggepriser, vi ser lige nu, lyder det fra Morten Nielsen, indehaver af Nordicals Odense

Lagerbygninger bliver revet væk på Fyn

Af Nordicals

D. 29.10.21

Med opsvinget i dansk økonomi går fynske lagerlokaler og logistikejendomme som varmt brød, og Fyn har ikke haft færre ledige lagerlokaler i 13 år, viser data fra Ejendomstorvet.dk. Særligt områderne langs E20-motorvejen er støvsuget for lokaler. Det dokumenterer tal fra Ejendomstorvet.dk.

"Gennem coronanedlukningerne lå udbuddet af lager- og logistiklokaler på 2,7-2,8 procent af de samlede arealer på Fyn, men det er faldet til blot 2,2 procent. Aktuelt er udbuddet cirka 30.000 kvm lavere end de foregående kvartaler og er nede på 136.000 kvadratmeter – det laveste, vi har registreret siden 2008, eller lige før finanskrisen ramte landet. Da det stod allerværst til på Fyn, i 2011, stod over 600.000 kvm lagerlokaler tomme," siger Jakob Wegener, administrerende direktør for Ejendomstorvet.dk.

Odense har med 26 flest udbudte lokaler, derefter følger Faaborg-Midtfyn med 12 og Middelfart med 11. I de øvrige kommuner har virksomheder på lokalejagt under 10 lejemål og ejendomme at vælge imellem, for eksempel er der i øjeblikket kun udbudt 8 lokaler i Svendborg og blot 3 i Nyborg.

Især stor efterspørgsel på lager- og logistiklokaler

Hos Nordicals Odense oplever man, at den økonomiske vækst gør, at lager- og logistiklokaler er tæt på umulige at få fat på. Sådan lyder det fra indehaver, Morten Nielsen:

"Det er ikke til at opdrive moderne og effektivt indrettede lager- og logistiklokaler på Fyn, og langs motorvejen fra Nyborg til Odense og Middelfart er der stort set ingenting. Fyn mangler, at investorer tør bygge nyt uden at have lejere på hånden, men det bliver ikke lettere med de høje byggepriser, vi ser lige nu. Vi er ved at have en udlejningsaftale på plads om en større lager-/logistikejendom nær motorvejen, og med det meget begrænsede udbud forventer vi at kunne løse den opgave ret hurtigt," siger Morten Nielsen.

Til top