Logistik driver markedet i Trekantområdet

Lager- og logistiksegmentet er de seneste år buldret afsted og har tiltrukket tiltagende opmærksomhed fra investorer. Trekantområdet har været centrum for en stor del af investeringerne, og de sidste 3-4 år har tomgangen været stort set ikke-eksisterende.

Logistik driver markedet i Trekantområdet

Af Nordicals

D. 02.11.22

De spæde skridt mod den uofficielle titel, som Danmarks logistikhovedstad blev allerede taget i Trekantområdet i 2008 kort inden finanskrisen. Her begyndte Fredericia Kommune at opkøbe jord for at udvikle den.

”Finanskrisen kom, og alle var frustreret over al den jord, som bare lå og ventede. Men det viser sig jo bare nu, at projektet er blevet samlet op og gjort færdigt,” siger Jon Stefansen, partner i Nordicals Trekantområdet, til Ejendomswatch.

”For 10-15 år siden begyndte man for alvor at bygge meget logistik, særligt i Taulov,” fortæller Jon Stefansen.

Populariteten på lagerkvadratmeter er blevet større og større, og da corona ramte verden i 2019 eksploderede efterspørgslen.

”Der er sket en kæmpe stigning i efterspørgslen i coronaperioden. Samtidig er der kommet flere internationale investorer til – Trekantområdet er attraktiv på tilflytning og logistik og er et alternativ til de store byer, som var blevet for dyre,” siger Jon Stefansen.

 

Du kan læse mere om Trekantområdet i denne artikel fra Ejendomswatch, hvor Jon Stefansen, Jesper Gemmer fra Taulov Dry Port og Morten Rettig fra Trekantområdet Danmark fortæller om det boomende logistikmarked.

Seneste artikler

Optimisme at spore i Q4 2023

Rentetoppen er ved at være nået, og vi ser ind i en stabilisering af renterne. Det – og et opsparet transaktionsbehov – vil bidrage til, at aktiviteten stiger på transaktionsmarkedet i slutningen af året.

Nordicals Trekantområdet: Lager- og logistikejendomme er en sikker investering

Midlertidig opbremsning i transaktionsmarkedet betyder mindre i forhold til den attraktive investering på mellemlang og lang bane i Trekantområdet. Det siger lokal Nordicals-partner, der forklarer, hvorfor Trekantområdet også fremover vil være Danmarks logistikhub.

Aabenraa og Haderslev satser massivt på flere lager- og logistikejendomme

Med forventning om yderligere vækst inden for lager- og logistiksegmentet går to sønderjyske kommuner målrettet efter at drage mere fordel af placeringen i grænselandet, hvor motorvej E45 i tilfælde af en ny midtjysk motorvej vil blive endnu vigtigere. Både Aabenraa og Haderslev kommuner arbejder netop nu på grundsalg og flere udstykninger til erhvervsprojekter.

Enormt byudviklingsprojekt skal fremtidssikre Randers

Udviklingsplan for Flodbyen Randers sætter den overordnede retning for byudviklingen, klimatilpasningen og etableringen af ny infrastruktur i midtbyen, hvor et 59 hektar stort område står over for en gedigen transformation. Den skal gøre Randers endnu mere attraktiv som både investerings- og bosætningsby, siger lokal Nordicals-partner.

”I Herning får vi altid tingene til at ske, fordi vi kæmper og står sammen”

Et driftigt erhvervsliv og alsidigt kulturliv samt en speciel evne til at få ting ført ud i livet ligger dybt i Hernings dna. Det forklarer lokale Nordicals-partnere i dette portræt af Herning, der igen i år netop er blevet kåret som en af Danmarks mest erhvervsvenlige kommuner, og som kan se frem til en solid befolkningsvækst.

Til top