Nordicals København og Nordic Properties i markant salg af to store erhvervsejendomme i det gamle Sydhavn

Nordicals København har kort før jul formidlet salget af to erhvervsejendomme på Bådehavnsgade i Københavns Sydhavn, hvor der i de kommende år skal udvikles boliger. Sælger er Nordic Properties og køber er en investorgruppe med Squaremeter som asset manager.

Nordicals København og Nordic Properties i markant salg af to store erhvervsejendomme i det gamle Sydhavn

Af Nordicals

D. 25.01.21

Der ligger et stort potentiale i den gamle del af Københavns Sydhavn, som endnu er præget af større industribygninger og ældre boligejendomme. Indimellem kiler der sig en række ældre erhvervsejendomme, som i de kommende år vil blive forvandlet til boliger.

De to handlede erhvervsejendomme har tidligere været anvendt til lager og industri, men står nu overfor en ombygning, som potentielt skal gøre plads til et ca. 50.000 kvadratmeter stort nybyggeri med blandet bolig og erhverv.

Området omkring Bådehavnsgade har vist sig særlig interessant efter Københavns Kommune i 2019 udpegede det til et kommende boligområde i kommuneplanen, ligesom den forestående åbning af en ny metro station, også er med til at forstærke interessen.

Der er mange ideer på tegnebrættet for det gamle Sydhavn og flere projekter er allerede påbegyndt. Inden længe vil Bådehavnsgade være en central hovedgade, der forbinder det gamle Sydhavn, og ikke mindst naturen, med de nye bykvarterer på Teglholmen og Sluseholmen”, siger Anders Bengtsson, partner i Nordicals København.

Ambitionerne for udvikling af området er høje og inkluderer blandt andet en svømmehal, flere daginstitutioner, et plejecenter samt flere forskellige boligformer, og det er da også det, der har gjort køber særligt interesseret i området.

”Der har været en stor interesse for at investere i disse bygninger og ikke mindst lokationen. Der er tale om en helt særlig beliggenhed nær vand, natur og by. Samtidig kan motorvejsnet, offentlig transport og den kommende metro nås på under fem minutter - det må siges at være en perfekt beliggenhed for et nyt boligområde, og noget man ikke finder andre steder i København. Køber ønsker at opføre blandet bolig og erhverv, hvilket vil matche området rigtig godt og ikke mindst skabe liv og vækst til den del af byen”, udtaler Mikkel Andersen, partner i Nordicals København.

Det er ikke usædvanligt, at der ved boligudviklingsprojekter er stor interesse. Med en stadig stigende befolkningstilvækst i København og ikke mindst den forventede tilvækst til området i Sydhavnen, er der tale om en investering med et stort potentiale. Nordicals København har da også flere Sydhavns-projekter i pipeline.

Salget af Bådehavnsgade markerer en stadig stabil interesse for ejendomsinvestering i København og Squaremeter har allerede interesse i flere udviklingsområder i København. 

Til top