Nordicals markedsrapport efterår 2019

Positive forventninger til markedet for erhvervsejendomme

Nordicals markedsrapport efterår 2019

Af Marie Dobel

D. 09.10.19

Positive forventninger til markedet for erhvervsejendomme

Voksende aktivitet i de store vækstbyer holder godt gang i markedet for erhvervsejendomme. De store markeder i Hovedstaden og Aarhus har oplevet en opbremsning i første halvår af 2019, men ser ud til at komme godt igen resten af året. Det viser Nordicals Markedsrapport Efteråret 2019.
Der er stadig masser af optimisme på det danske marked for erhvervsejendomme. Både når man ser på investeringsejendomme, kontorer og lager- og produktionsbygninger.

I første halvår af 2019 blev transaktionsvolumen på 27,58 milliarder kroner.

”Aktiviteten for handlen med erhvervsejendomme har holdt et fornuftigt niveau i første halvår af 2019. Tempoet er lavere i forhold til rekordårene 2018 og 2017, men det ser stadig ganske fornuftigt ud,” siger Erik Andresen, administrerende direktør i Nordicals.

Ifølge Nordicals skyldes den lavere aktivitet et lavere udbud af attraktive ejendomme, kombineret med at investorerne har været lidt mere tilbageholdende med at matche sælgernes udbudspriser, både når det gælder investeringsejendomme og projektsalg. Men de første måneder af andet halvår af 2019 og udsigten til resten af året ser lysere ud:
”Det er ikke usædvanligt, det vi ser her i 2019. Købere og sælgere er typisk mere motiverede for at finde løsninger, jo tættere vi kommer på årsskiftet. Samlet set forventer vi væsentligt mere aktivitet i andet halvår end i første,” vurderer Erik Andresen.

Transaktionsvolumen - Markedsrapport Efterår 2019 - Nyhed - Nordicals Erhvervsmæglere

 

Det danske ejendomsmarked er en sikker havn

I usikre tider søger investorer, både danske og internationale, mod mere sikre investeringer. Det danske ejendomsmarked er et af disse områder.

”Investorerne kigger mod Danmark, fordi vi har en god økonomi, høj kreditvurdering og politisk stabilitet, og så kan de fleste danske storbyer fortsat tilbyde afkastniveauer, der er højere, end hvad man finder i andre europæiske lande. Investorerne har i stigende grad rettet deres fokus på mellemstore vækstbyer som Roskilde, Horsens og Trekantområdet,” forklarer Erik Andresen.

 

Generelle tendenser

På tværs af landet er der stor efterspørgsel efter udlejning af moderne, fleksible kontorfaciliteter. Det er især mindre og mellemstore virksomheder, der søger større faciliteter i kontorfællesskaber med moderne og fleksible rammer samt et udvalg af fællesservices som for eksempel kantineordning.

Overordnet set er markedsudviklingen for udlejning af butikslokaler en smule under pres. Her er der stigende interesse for gågadebeliggenheder. Detailmarkedet er udfordret af den stigende nethandel, og derfor ønsker mange butiksdrivende at optimere deres fysiske rammer og søger mod mindre lejemål på centrale handelsgader.

Nordicals Markedsrapport Efterår 2019 kan downloades her.

Til top