Nordicals overtager Difkos mæglerforretning

Nordicals har købt mægleraktiviteterne i projektkoncernen Difko og skal fremover stå for udlejninger og salg i Difkos milliardportefølje af ejendomme.

Nordicals overtager Difkos mæglerforretning

Af Nordicals

D. 18.12.20

Nordicals har overtaget mæglerområdet i Difko, som siden 1976 har udbudt og administreret ejendomsprojekter over hele landet. Fremover skal Nordicals håndtere dels at udleje butikslokaler og andre erhvervsarealer, dels at gennemføre salg i de 75 ejendomsprojekter, som Difko administrerer.

”Vi er stolte over, at Difko har valgt os som fast samarbejdspartner. Difko administrerer en spændende portefølje af ejendomme, der passer som fod i hose med vores virksomhed. Med 23 erhvervscentre har vi indgående lokalkendskab i hele Danmark, og i vores specialafdelinger har vi eksperter i alle typer erhvervsejendomme og gode kontakter til fx investorer og detailhandelskæder,” siger Erik Andresen, administrerende direktør og partner i Nordicals.

Med 170 ansatte er Nordicals en af landets allerstørste erhvervsmæglere og samarbejder internationalt med britiske Savills.

”Vi vil gerne fokusere stærkere på vores kerneforretning, som er at udvikle og administrere investeringsprojekter, herunder erhvervsejendomme. Derfor overdrager vi vores mægleraktiviteter, og det har været oplagt at vælge Nordicals, som vi i forvejen bruger flere steder. Med samarbejdet kan vi tilbyde vores investorer en god løsning, når vi skal have udlejet ledige lejemål og indimellem skal have frasolgt ejendomme,” forklarer Niels Jørgen Pedersen, administrerende direktør i Difko.

Difko har siden 1970’erne udviklet investeringsprojekter målrettet almindelige danskere. I øjeblikket administrerer Difko investeringer for ca. 2,5 mia. kr., ejet af 4.000 investorer og fordelt på 75 ejendomsprojekter og 50 andre projekter. Projekterne omfatter især erhvervsejendomme samt vindmøller, solcelleparker og skove. Inden for ejendomme forventer Difko særligt at udbyde projekter med boligudlejning, typisk i de større byer –ofte med erhvervslejemål i gadeplan. Difko har haft sit kontor i Herning siden sommeren 2018.

Hos Nordicals bliver de nye opgaver fra Difko koordineret fra afdelingen i Aalborg.

”Mange af Difkos ejendomsprojekter ligger i Jylland, og så har Aalborg-afdelingen nogle kompetencer, som er særligt relevante for Difko-ejendommene. I praksis vil mange opgaver gå videre til andre af vores 23 erhvervscentre, men Aalborg styrer og uddelegerer tingene, så Difko er i fast kontakt med ét center,” siger Erik Andresen.

Til top