Nordicals skal udleje boligprojekt i ”Den Hvide By” i Augustenborg

Nordicals Sønderborg skal i samarbejde med ejendomsudvikler Aksel Damm, udleje det tidligere psykiatriske hospital i Augustenborg ved Sønderborg.

Nordicals skal udleje boligprojekt i ”Den Hvide By” i Augustenborg

Af Nordicals

D. 20.09.21

Freja Ejendomme har solgt det tidligere psykiatriske hospital i Augustenborg, også kaldet Den Hvide By, til ejendomsudvikler, Aksel Damm. Hans plan med de historiske bygninger er, at de – udover boliger – skal rumme hotel, klinikker og kontorer.
Ifølge erhvervsmægler, Lene Thiim Roelsen fra Nordicals Sønderborg er det noget, som falder i god jord hos lokalbefolkningen i Augustenborg:

”De historiske bygninger betyder meget for lokalmiljøet. Alle i Augustenborg kender det tidligere psykiatriske hospital. Det er en stor og smuk ejendom, som ligger naturskønt, og det har stor lokal interesse, at området kommer til at bidrage positivt til byen igen.”

Alt i alt løber de arkitekttegnede bygningers areal op i 8000 kvm, hvor Nordicals får til opgave at finde lejere til de arealer som Aksel Damm ikke selv vil udvikle – og her er det næsten kun fantasien som sætter grænser, fortæller Lene Thiim Roelsen:

”Vi er ikke på udkig efter noget specifikt – alt kan i princippet lade sig gøre indtil det modsatte er bevist. Derfor er det perfekt, at der er kommet en ejendomsudvikler, som virkelig kan tænke ud af boksen og som er villig til at investere.”  

I Den Hvide By ønsker man at etablere boliger i form af rækkehuse, mens der i de øvrige bygninger er tale om lejligheder, kunstrelaterede aktiviteter og erhverv som for eksempel café eller restaurant.

Til top