Nye motorvejsstrækninger gavner erhvervslivet og giver øget vækst

Flere områder rundt om i Danmark kan se frem til bedre infrastruktur de kommende år, og både i Nordsjælland og Horsens ser man frem til det løft, som de nye og forbedrede motorvejsstrækninger kommer til at give.

Nye motorvejsstrækninger gavner erhvervslivet og giver øget vækst

Af Daniel Winther Pedersen

D. 15.04.19

Nye motorvejsstrækninger og udvidelser af eksisterende kommer til at løfte erhvervsejendomsbranchen flere steder i Danmark de kommende år.

Det mener indehaver af Nordicals Nordsjælland, Christian Jessen, og indehaver af Nordicals Horsens, Bo Pinholt.

Den 13. marts fremlagde regeringen og Dansk Folkeparti deres plan for en omfattende udvidelse af det danske motorvejsnet de kommende år.

Det var godt nyt for blandt andre Hillerød Kommune, som kan se frem til en motorvejsstrækning på 13 kilometer mellem Hillerød og Allerød, hvilket betyder, at der vil være motorvej hele vejen fra Hillerød til København.

Christian Jessen fra Nordicals Nordsjælland mener, at den forbedrede infrastruktur kommer til at løfte erhvervsejendomsudviklingen i Nordsjælland.

"Der er ingen tvivl om, at forlængelsen af Hillerødmotorvejen kommer til at løfte Nordsjælland. Det vil skabe flere arbejdspladser i området, og der vil være flere, som ønsker at bosætte sig i området, fordi infrastrukturen bliver bedre. Det kommer til at gøre erhvervsejendomsmarkedet mere attraktivt i Nordsjælland," siger Christian Jessen.

Han bakkes op af borgmester i Hillerød Kommune, Kirsten Jensen, som mener, at erhvervslivet i Nordsjælland får et løft af den kommende udvidelse af Hillerød Motorvejen.

"Den nye motorvejsstrækning kommer til at gøre det mere sikkert at køre på strækningen, og den kommer til at gavne både erhvervslivet i Hillerød og Nordsjælland. Vi har et rigt erhvervsliv i Hillerød Kommune i dag, men motorvejsstrækningen kommer til at gøre det nemmere for erhvervslivet at rekruttere arbejdskraft uden for kommunen også. Samtidig bliver det mere attraktivt at bosætte sig i Hillerød Kommune, selvom man arbejder i f.eks. København, fordi turen til og fra arbejde bliver hurtigere og lettere," siger Kirsten Jensen.

Midtjylland og Østjylland får også et løft
Strækningen ved Horsens på motorvejen E45 er også en del af regeringen og Dansk Folkepartis plan for forbedringer. Her udvides der fra to spor til tre spor.

Horsens er en af de hurtigst voksende byer i Danmark, hvorfor interessen for at investere i den østjyske by har været stor de seneste år.

Borgmester i Horsens Kommune, Peter Sørensen, mener, at forbedringer af infrastrukturen til og fra Horsens er vigtige for, at erhvervslivet fortsat finder den østjyske by attraktiv at satse på.

"Vi har fokus på, at erhvervslivet skal finde det attraktivt at slå sig ned i Horsens. Her er det essentielt, at infrastrukturen spiller optimalt. Som byen udvider sig, bliver det nødvendigt med flere motorvejstilkørsler, der gør det muligt hurtigt at nå nye erhvervsområder. Det imødekommer vi med den nye motorvejsstrækning," siger Peter Sørensen.

Det glæder også indehaver af Nordicals Horsens, Bo Pinholt, som forudser, at udvidelsen kommer til at bidrage til, at Horsens kan fastholde den vækst, som byen er inde i.

"Vi har haft en stor vækst i Horsens Kommune, hvor vi procentuelt er den 3. mest voksende kommune i landet. Det er blandt andet, fordi vi er attraktivt beliggende med fornuftig afstand til bl.a. Aarhus og Vejle. Men det har også betydet, at to spor på motorvejen ikke længere er nok. Folk bruger for meget tid på at holde i kø, det giver ikke den nødvendige fleksibilitet i forhold til bosætning og arbejdsliv. Så udvidelsen kommer til at bidrage positivt til den vækst, vi allerede har i Horsens Kommune, og gør det muligt, at flere fortsat vælger Horsens Kommune," siger Bo Pinholt.  

Til top