Nykredit sælger deres domicil i Esbjerg

Som et led i en langsigtet strategi med frasalg af flere ejendomme har Nykredit solgt deres domicil i Esbjerg til lokal aktør i en sale and lease back-handel.

Nykredit sælger deres domicil i Esbjerg

Af Nordicals

D. 21.04.20

Fagforeningerne i Det Faglige Hus har igen været på opkøb i Esbjerg. Denne gang har organisationen overtaget skødet på Nykredits ejendom Borggården i centrum af Esbjerg.

Det drejer sig om en 3-etagers kontorejendom med i alt 1700 etagekvadratmeter, som er opført i 1985. Nykredit fortsætter som lejer af hele stueetagen samt en del af kælderen på en femårig kontrakt. Nordicals erhvervsmæglere har formidlet salget via deres lokale forretning i Esbjerg.

Nykredit meldte i 2016 ud, at de ønsker at sælge deres store domicil på Kalvebod Brygge i København, og siden hen er flere af deres ejendomme i andre byer også blevet solgt, typisk som sale and lease back-handler.

”Vi oplever en stigende interesse for sale and lease back-handler hos Nordicals. For sælger frigør det nogle ressourcer – både tid og kapital – og for køber udgør det typisk en solid investering. Derfor er vi også i dialog med flere investorer, der ønsker at investere i erhvervsejendomme, hvor der er oprettet en langsigtet lejeaftale med sælger,” fortæller René Lennart Madsen, diplomvaluar og indehaver af Nordicals i Esbjerg.

Læs mere om sale and lease back.

Mulighed for konvertering til ejendomme

Det Faglige Hus er i gang med en proces, hvor de løbende udlejer mere og mere af deres nuværende domicil ved lufthavnen i Esbjerg for på længere sigt at kunne bygge et nyt, større hovedkontor inde i centrum af byen ved Esbjerg Strand.  I den proces har de behov for en buffer af andre kontorlokaler, og her påtænker de selv at anvende 1. og 2. sal af Borggården.

Hvad ejendommen herefter skal anvendes til, er endnu ikke besluttet. Ifølge lokalplanen må ejendommen anvendes til liberalt erhverv, hotel og restaurant og butikker, herunder dagligvareforretninger.

René Lennart Madsen fra Nordicals peger også på, at ejendommen vil være attraktiv, hvis den omdannes til boliger.

”Der er et ikke-udnyttet byggefelt på ejendommens bagside ud mod p-pladsen i Borgergade, og grunden må bebygges med op til 300 pct. i op til 5 etager. Desuden er beliggenheden en af de bedste i Esbjerg, så der er mange muligheder,” uddyber han.

Administrerende direktør for Det Faglige Hus, Brian Elsted Hansen, siger om købet af den nye ejendom:

”Det Faglige Hus’ engagement på ejendomsfronten bunder – ud over behovet for ekstra kontorfaciliteter i en mellemface - i, at bestyrelserne i de tre fagforeninger vurderer, at de på denne måde skaber den bedste forrentning af foreningernes egenkapital. Strategien har til nu fungeret, og de 3 fagforeninger vokser,” siger han.

Til top