Robotvirksomheder mangler lager- og logistikplads

Robotklyngen på Fyn er vokset eksplosivt de seneste 10 år. Vokseværket bremses dog af manglende plads til virksomhederne. 

Robotvirksomheder mangler lager- og logistikplads

Af Nordicals

D. 31.07.20

De to store, fynske robotvirksomheder Universal Robots (UR) og Mobile Industrial Robots (MIR) har annonceret, at de bygger nyt fælles hovedkontor og produktion på Energivej i Odense.

Det er dog langt fra alle virksomheder i den hastigt voksende robotklynge, der har mulighed for selv at bygge eller købe de nødvendige kvadratmeter for at sikre pladsen til at vokse i. Og der er massiv mangel på plads til udvikling, produktion og montage i Odense.

Det er et problem for virksomhederne, som kan være tvunget til at se sig om efter andre steder at bo, mener direktør i Nordicals Odense, Bent S. Jensen.

”Vi mangler især ledige produktionshaller og bygninger på mellem 2000 og 4000 kvadratmeter eller derover. Nogen løser det ved at leje en telthal eller placerer sig på flere adresser, som både UR og MIR hidtil har gjort,” udtaler han.

 

Opfordrer investorer

Bent S. Jensen har påpeget problemet igennem længere tid, og opfordrer investorer til at bygge nyt til den voksende robotbranche - og andre med brug for meget plads:

 ”Vi mangler nogle risikovillige investorer, der vil bygge ejendomme med henblik på udlejning til robotvirksomheder og i øvrigt også andre firmaer, der har brug for produktion og lager,” siger han.

”Investorerne er ofte ikke klar til at binde sig til et milliondyrt byggeprojekt, medmindre de har en eller flere lejere klar med en underskrevet kontrakt. Og det har små vækstvirksomheder i robotklyngen ofte ikke.”

Læs hele artiklen hos Fyens Stiftstidende her.

Til top