Sjælland har mangel på kontorer

   

Sjælland har mangel på kontorer

Markedsudvikling | 02.05.2024

Region Sjælland har et mindre udvalg af kontorlokaler end resten af landet. Der mangler især moderne kontorer i de større byer. Og så leder Novo Nordisk med lys og lygte efter mere plads.

På Sjælland har virksomheder på udkig efter kontorplads mindre at vælge imellem end i det øvrige Danmark. Det viser de nyeste tal fra Ejendomstorvet.dk. På landsplan er udbuddet eller tomgangen 5,2 procent, mens udbuddet blot er 3,7 procent i Region Sjælland.

I slutningen af 2022 og begyndelsen af 2023 steg udbuddet. Siden har tilgangen af nye kontorkvadratmeter til markedet dog været begrænset, og tomgangen er derfor faldet.

”Der er ikke så stor aktivitet i markedet lige nu. Det hænger sammen med, at virksomheder, der vil flytte, gerne vil have moderne, effektive lokaler i de større byer i regionen. Men det er svært at finde, fordi der ikke er blevet bygget så meget de senere år. Ved Køge Stadion er der dog opført nogle punkthuse med kontorer, og de lokaler er nærmest blevet revet væk,” siger Henrik Nikolajsen, partner i Nordicals Sjælland med afdelinger i Holbæk, Køge, Næstved, Roskilde og Slagelse.

Læs også ”Her er de største vækstbyer i Region Sjælland”

Novo på kontorjagt
I januar kunne Sjællandske Nyheder oplyse, at Novo Nordisk havde lejet over 60.000 kvadratmeter i Høje-Taastrup. Men også længere vestpå jagter medicinalkoncern kontorer, ikke mindst i Kalundborg, hvor der bliver investeret mange milliarder kroner i at udvide produktionen af de populære slankemidler. Lige nu er blot fem lokaler udbudt i købstaden – mod 30-40 kontorer i Holbæk, Køge, Næstved, Roskilde og Slagelse.

”Fem udbudte kontorlokaler i en by af Kalundborgs størrelse, det er altså lavt. Novo Nordisk leder efter større lokaler i andre vestsjællandske byer som Holbæk og Slagelse, men det er svært at finde kontorer på et par tusinde kvadratmeter,” siger Henrik Nikolajsen fr Nordicals Sjælland.

Region Sjælland har lidt over 2,1 millioner kvadratmeter kontorareal, fordelt med næsten 1,5 million kvadratmeter i Vest- og Sydsjælland og 650.000 kvadratmeter i Østsjælland. I hele landet er der lige knap 28 millioner kontor-kvadratmeter.

Læs også ”Nordicals Sjælland har medvirket til grundsalg af Novo Nordisk-udvidelser”

Læs også ”Novos giga-investeringer løfter Kalundborg og danner ringe i hele Vestsjælland”

 

Vil du være opdateret på markedsudviklingen nationalt, lokalt eller regionalt? Eller over det dele?

I vores datadrevne, digitale indholdsunivers Nordicals Foresight kan du læse om faktorer, der påvirker det danske ejendomsmarked. Læs om den nationale udvikling her, mens du i CityForesight her kan følge det professionelle marked i over 25 danske byer og områder.

Til top