Sjællandske erhvervsmæglere mangler lagerlokaler

Store dele af Region Sjælland har et rekordlavt udbud af ledige lager- og produktionslokaler. 

Sjællandske erhvervsmæglere mangler lagerlokaler

Af Nordicals

D. 13.03.20

Gennem hele 2019 faldt andelen af udbudte lager-, logistik- og produktionslokaler i Syd- og Vestsjælland og lå ved indgangen til 2020 på blot 1,5 procent. Det viser en opgørelse fra Ejendomstorvet.dk.

1,5 procent er det næstlaveste udbud i de områder, hvor Ejendomstorvet.dk følger udviklingen i lager- og produktionslokaler – kun Nordjylland ligger lavere med 1,4 procent.

Hos Nordicals Sjælland konkretiserer partner Henrik Nikolajsen udfordringerne:

”Det er et kæmpe problem, at vi næsten ikke har noget på hylderne. I Ringsted er det værst, men det er også svært i for eksempel Holbæk og Slagelse. De lokale virksomheder buldrer derudaf, og samtidig flytter nogle virksomheder ud fra Storkøbenhavn og hertil. Men virksomhederne er usikre på fremtiden, så der bliver kun i meget begrænset omfang bygget nyt – stik modsat før finanskrisen.

Læs hele artiklen på Estate Media her.

Seneste artikler

Finanstilsynets lånevejledning kan forværre underudbud

Finanstilsynets vejledning for lån til udlejningsejendomme og ejendomsprojekter er overregulering. De firkantede regler kan føre til et underudbud af nye erhvervsejendomme, der i sidste ende rammer erhvervslivet og lejerne.

Klumme: Olie og hvede følger med brugtvognspriserne

Efter en tid med økonomisk usikkerhed ser vi nu de første tegn på, at vi går mod lysere tider. For en måneds tid siden så vi, at brugtvognspriserne i USA begyndte at falde, og nu følger priserne på en lang række råvarer med samtidig med, at finansinstitutternes renteprognoser ser fornuftige ud. Dette er af afgørende betydning for, om vi fortsat kommer til at se et stabilt ejendomsmarked.

Boligøkonom maner til ro: hold igen med hjælpepakker og lad forbruget dæmpe sig

De høje rente- og inflationsstigninger har skabt usikkerhed i den finansielle verden og dermed også i ejendomsbranchen. Men de sidste mange års meget lave inflation har ikke stået mål med den vækst, vi har oplevet. Derfor kan den voldsomme stigning vi ser i øjeblikket ses som en form for tilbagebetaling for lang tid med så lav en inflation, hvorfor boligøkonom Mikkel Høegh fra Jyske Realkredit maner til ro. Så længe vi dæmper vores forbrug og holder igen med økonomiske hjælpepakker, skal der nok komme mere balance i tingene.

Nordicals med rekordregnskab i 2021

Nordicals landede i 2021 rekordomsætning. Resultatet er baseret på fremgang i hele landet, og administrerende direktør, Erik Andresen, melder om et stærkt første halvår af 2022.

Circle House hæver barren for bæredygtigt byggeri

Den almene boligorganisation Lejerbos nye byggeri Circle House, der ligger i østjyske Lisbjerg, er det første almene byggeri i verden, der bygger på cirkulære principper. Circle House bliver bygget til adskillelse, så det i fremtiden er let at genbruge alle elementerne, uden at de taber værdi.

Til top