Stort fald i tomme kontorer i Aarhus

Efter en hård coronaopbremsning er efterspørgslen efter kontorlokaler steget i Aarhus og resten af Østjylland.

Stort fald i tomme kontorer i Aarhus

Af Nordicals

D. 08.07.21

Sidste sommer steg andelen af tomme kontorer i Aarhus og omegn til det højeste niveau i fem år. Siden er udviklingen dog vendt, viser tal fra Ejendomstorvet.dk.

”Gennem de to seneste kvartaler er udbuddet af kontorer i Aarhus faldet så meget, at det svarer til, at der er blevet udlejet 14.500 kvm – for hele Østjylland er det 16.000 kvm. I Aarhus er udbuddet faldet fra 9,5 procent til 8,8 procent, mens det i hele landsdelen er skrumpet fra 8,4 procent til 7,9 procent.
Dermed ligger Østjylland lige akkurat under landsgennemsnittet på 8,0 procent,” oplyser adm. direktør Jakob Wegener, Ejendomstorvet.dk.

På landsplan er præcis 3.201 kontorlokaler udbudt til leje eller salg via. Ejendomstorvet.dk lige nu. 522 af dem ligger i Østjylland – flest i Aarhus med 263, derefter følger Randers med 82, Horsens med 43, Silkeborg med 42, Skanderborg med 33 og Hedensted med 30 lokaler. 

Hos Nordicals Aarhus oplever man en øget efterspørgsel på lokaler, efter coronaopbremsningen forklarer indehaver, Steen Storgaard Møller:

”Vi oplever et boost i efterspørgslen – særligt fra firmaer inden for nethandel og fra nystartede virksomheder, som Aarhus måske har flere af end så mange andre byer. I selve Aarhus er interessen størst i Aarhus C og Skejby, og uden for Aarhus gælder det specielt ned langs E45-motorvejen mod Skanderborg,” siger Steen Storgaard Møller.

Til top