Under ét tag – og nye forretninger

Under ét tag – og nye forretninger

Markedsudvikling | 27.08.2024

Michelin-bestjernede Gastromé flyttede i en turbulent tid fra midtbyen til udkanten af Aarhus. Men det var der flere gode grunde til: At opnå den perfekte atmosfære i en gammel villa, at være under samme tag og at få plads til et helt nyt forretningsben.

Artiklen er et uddrag fra Nordicals' MarketForesight Q3 2023 - download det samlede magasin her.

I efteråret 2022 var der meget få handler og større flytninger på det danske ejendomsmarked. Alligevel trodsede gourmetrestauranten Gastromé såvel stigende rente som tårnhøje priser på energi og byggematerialer og flyttede fra Aarhus midtby til den nordlige forstad Risskov, hvor en gammel patriciervilla blev ombygget og renoveret.

”Hovedformålet for os var at få alt samlet under ét tag. Før drev vi restauration i Rosensgade og selskabslokaler i Hotel Royal på Store Torv. Samtidig ledte vi efter noget, som var eksklusivt, men også hjemligt, og det fandt vi her på Grenåvej,” fortæller Søren Jakobsen.

Med titel af general managger er han medejer af Gastromé, som han driver sammen med sin mangeårige kokkemakker, William Jørgensen, der er administrerende direktør og køkkenchef. Med i ejerkredsen har duoen to eksterne investorer; den ene af dem har også købt ejendommen i Risskov.

”Vi har fået lokaler med en helt speciel atmosfære. I den store entré eller hall har vi fx indrettet åbent køkken, og vi har fået opfyldt vores drøm om et par ”Chef’s table”, altså borde meget, meget tæt på, hvor vi tilbereder maden,” forklarer Søren Jakobsen.

I den ombyggede – og rummelige – villa har Gastromé samlet køkken, restaurant og selskabslokaler i stueetagen. Nedenunder er der velassorteret vinkælder – det hører sig til i en restaurant, der næsten lige siden åbningen i 2014 har været forsynet med en Michelin-stjerne.

 

Til top