Nordicals udbyder historisk palæejendom til trecifret millionbeløb

Ejendommens fortid har huset flere af tidens største teknologiske genier, heriblandt den danske opfinder Valdemar Poulsen, der revolutionerede den trådløse telegrafi. Senere hen IBM, som annoncerede den første kommercielle computer på adressen. Ejendommen står klar til at gå en spændende fremtid i møde og er netop sat til offentligt salg af ejendomsrådgiverne, Nordicals i København.

Nordicals udbyder historisk palæejendom til trecifret millionbeløb

På en af Københavns mest prominente boulevarder, H.C. Andersens Boulevard, står en spektakulær ejendom frem i nummer 38. Den lange boulevard er rig på klassiske københavnerejendomme, der på hver sin måde udgør en del af Københavns historie, men i nummer 38 ophører enhver sammenligning også. Bag den herskabelige facade gemmer huset på sin helt egen historie, der bygger på en fortid, som har lagt rammer til tidens største revolutionerende bedrifter.

Prestigefyldt ejendom
Ejendommen fremstår i en meget høj klasse, der har bevaret husets originale stil og aldrende sjæl. Ejendommen er istandsat i en smagfuld forening mellem de historiske rammer og en moderne indretningskomfort, hvor detaljerigdommen til stadighed stråler både udvendigt og indvendigt.

Anders Bengtsson, Partner i Nordicals i København og ansvarlig for den pågældende sag, uddyber:

”Ejendommen er yderst interessant grundet de mange anvendelsesmuligheder og ikke mindst sin rigdom på bygningshistoriske lag, der blandt andet omfatter stuklofter med rosetter, høje panelværker, originalt trægulv i sildebensparket for ikke at nævne de markante vingedøre, der forbinder de åbne rum.”

Ejendommen er opført i 1904 og var allerede dengang en prominent overklasse-ejendom. H.C. Andersens Boulevard 38 var hjemstavn for flere musiktalenter, der med tiden opnåede høj kunstnerisk status i dansk historie. Som eksempel kan nævnes den toneangivende komponist, Charles Theodor Martin Kjerulf, som var hovedanmelder hos Politiken og kendt for at lægge musik til Holger Drachmanns viser. Eller musikforfatteren, Salomon Frederik Levysohn, der ledte forestillinger fra dirigentpodiet på Det Kongelige Teater. For ikke at nævne de mange velhavende enkefolk, der også boede på adressen og levede af deres private formue med tjenestepiger ansat.

”Danmarks Edison” flytter ind
I historiebøgerne er han kendt under navnet Valdemar Poulsen. I folkemunde kender vi ham for hans opfindelse af radioen, telefonsvaren, kassetten, VHS-båndet og disketten. I 1911 blev ejendommen på H.C. Andersens Boulevard 38 hovedkvarter for en af historiens største ingeniørbedrifter. I stueetagen, hvor Valdemar havde sit laboratorium, tog de kreative opfindelser fart. Først opfandt han telegrafonen, der gjorde det muligt at optage, gemme og gengive lyd. Senere slog han igennem med buegeneratoren, der kunne transmittere tale og musik i kontinuerlige bølger med en fast frekvens. Buegeneratoren blev anvendt til forsøg med spredning af nyheder gennem radio, og herigennem muliggjorde Valdemar, at radioen fik sit gennembrud som massemedie i Danmark. Valdemar blev flere gange indstillet til Nobelprisen i fysik og sidenhen kåret som skaberen af det 20. århundredes største danske ingeniørbedrift.

IBM lagde grundsten til moderne IT-systemer
I 1950 rykkede IT-giganten IBM (International Business Machines Corporation) ind på adressen med tre afdelinger. Kort tid efter introducerede de en ny teknologi til datalagring, som var baseret på tidligere beboer, Valdemar Poulsens, elektromagnetisme. I dag er IBM en multinational teknologi- og konsulentvirksomhed, der leverer IT-ydelser, hardware og software i alle dele af verden. Men i fordums tid sad de i ejendommens stueetage, hvor IBM som, stort set, eneleverandør på hulkortsystemmarkedet i Danmark drev deres eget korttrykkeri.

Google, H.C. Andersen og Tour de France
I anledning af Valdemar Poulsens 149-års fødselsdag i 2018 hyldede internet-mastodonten, Google, Valdemar på deres danske forside. Ifølge Google havde Valdemar en afgørende betydning for en række opfindelser, som senere hen blev allemandseje. Og nu vi taler om ’fødselsdag’, valgte man i 1955, da H.C Andersen rundede 150 år, at omdøbe den lange boulevard, der dengang hed Vestre Boulevard, men sidenhen har eksisteret under gadenavnet H.C. Andersens Boulevard. Den lange boulevard lægger i juli 2021 asfalt til åbningsetapen af Tour de France under overskriften 'Grand Départ Copenhagen'. Der er ingen tvivl om, at ejendommen og dens beliggenhed bærer på en fascinerende historie om datidens genier, der på adressen opfandt nogle af tidens største teknologispring. For ikke at nævne fremtiden, der byder på afholdelse af verdens største cykelløb og en af de største sportsbegivenheder i dansk historie.

 ”H.C. Andersens Boulevard 38 er på mange måder noget helt særligt, og det er meget sjældent, at en ejendom som denne kommer til salg” understreger Anders Bengtsson og uddyber:

Først og fremmest er det en historisk bygning med en central beliggenhed midt i byens pulserende liv. Derudover byder ejendommen på mere end 3000 kvadratmeter, og endeligt har en eventuel køber uanede muligheder for at udnytte ejendommens fulde potentiale”.

Den markante ejendom på H.C. Andersens Boulevard 38 huser i dag Politiforbundet m.fl. og udbydes til offentligt salg for et trecifret millionbeløb.

Anders Bengtsson afslutter: ”Vi har høje forventninger til projektet og ser frem til ejendommens modtagelse i markedet. Der er ingen tvivl om, at H.C. Andersens Boulevard 38 venter sig en spændende fremtid.

Læs mere om mulighederne på HCA38.dk

Til top