Diversificeret forretningsmodel sikrer Nordicals tilfredsstillende resultat i 2023

   

Diversificeret forretningsmodel sikrer Nordicals tilfredsstillende resultat i 2023

Organisation | 17.04.2024

Nordicals har nydt godt af et bredt fundament af ydelser som en del af kerneforretningen og kommer derfor ud af 2023 med et tilfredsstillende resultat.

Nordicals leverede i 2023 et tilfredsstillende resultat på både top- og bundlinjen på trods af lav aktivitet på investeringsmarkedet. Det skyldes blandt andet et øget fokus på andre ydelser end de klassiske transaktionsydelser i et marked, hvor der har været lav aktivitet på investeringsmarkedet.

”Da investeringsmarkedet gik ned i tempo i 2022, satte vi relativt hurtigt fokus på at styrke og synliggøre vores øvrige ydelser. Det har vi haft succes med, og derfor har både vores udlejnings- og vurderingsafdeling fyldt en større del af forretningen i 2023. Med tanke på, at vi har set en halvering af transaktionsvolumen i 2023, og at den største del af omsætningen historisk har lagt i den del af forretningen, må vi betegne resultatet som tilfredsstillende,” fortæller administrerende direktør for Nordicals A/S, Erik Andresen.

Omsætningen for Nordicals’ 24 partnerdrevne erhvervsmæglerforretninger landede på 171 millioner kroner i 2023. Resultatet før skat blev 34 millioner kroner mod 48 millioner kroner i 2022.

”Resultatet bærer naturligvis præg af, at vi har set et omsætningsfald det seneste år på grund af den lave aktivitet på transaktionsmarkedet. Vi har prioriteret at bevare vores medarbejderstab – det er grundlæggende vores vigtigste aktiv – og derfor har vi helt naturligt set et fald på bundlinjen”, siger Erik Andresen.

Nye investeringer på vej

Nordicals har i årets første måneder budt velkommen til flere nye ansigter i organisationen. Blandt andet investeres der yderligere indenfor organisationens centrale analyse- og rådgivningssetup.

”Vi prioriterer at investere i vores organisation, så vi fortsat kan holde os på forkant af vores kunders behov i markedet. Det indebærer både nyansættelser og kompetenceudvikling, så vi blandt andet kan imødekomme det stigende behov for ESG-relateret rådgivning,” fortæller Erik Andresen.

Nordicals forventer at bevare markedspositionen i 2024.

”Vi forventer som minimum at bevare vores position i 2024. Det betyder dermed også, at vi ser ind i en forventet toplinje på samme niveau som i 2023,” siger Erik Andresen.

Med 24 forretninger på tværs af Danmark er Nordicals den største partnerdrevne erhvervsmægler og rådgiver indenfor erhvervs- og investeringsejendomme i Danmark.  

Til top