Historisk bygning i hjertet af Odense skal have nye lejere

De første lejere er fundet til Flakhaven 1 i Odense, som næsten udelukkende har fungeret som bankbygning indtil nu, hvor Danske Bank er flyttet ud.

Historisk bygning i hjertet af Odense skal have nye lejere

Af Daniel Winther Pedersen

D. 12.04.19

I næsten 150 år har den majestætiske bygning Flakhaven 1 stået som et flagskib i centrum af Odense, hvor bygningen med sit majestætiske udseende har været med til at dekorere hjertet af Odense.

De seneste mange årtier har den store bygning huset forskellige banker, hvor Danske Bank har boet i bygningen siden 1990.

Danske Bank er nu delvist flyttet ud af ejendommen. Banken sad tidligere på alle fem etager i Flakhaven 1, men nu bruger Danske Bank kun 2. og 3. etage.

Derfor har Nordicals Odense fået til opgave af Karsten Bill Rasmussen, der købte bygningen i 2018, at udleje de øvrige etager i bygningen, som formentlig bliver til detailhandel eller restaurant, fortæller Bent S. Jensen, indehaver af Nordicals Odense.  

Det betyder, at Flakhaven 1 kommer til at fylde endnu mere for de mange odenseanere, der ynder at færdes i hjertet af byen.

»Flakhaven 1 er vel den næstmest kendte bygning i Odense efter Rådhuset, og nu kommer den til at blive åbnet endnu mere op for odenseanerne, når der enten kommer detailforretninger ind som lejere eller restauranter/cafeer. Det er en ekstravagant bygning med en masse arkitektoniske finurligheder, så det er kun godt, at den bliver en endnu større del af Odense nu,« siger Bent S. Jensen.

Flakhaven 1 er forbundet til både gågaden og pladsen mod Rådhuset
Nordicals Odense har allerede fundet de første lejere til Flakhaven 1, og der kommer nu igen liv i den tidligere bank.

Det er Opus Group, der til maj flytter ind på ejendommens 1. etage, som tæller 1.200 kvadratmeter. Opus Group driver blandt andet virksomhederne Athenas og Tikko.

Tilbage er så stueetagen, der også tæller 1.200 kvadratmeter og kælderetagen, der tæller cirka 1.400 kvadratmeter.

Bent S. Jensen fortæller, at der lige nu er et renoveringsarbejde i gang i Flakhaven 1, så den er klar til at møde kravene fra nye lejere, som får en meget central placering i Odense.

»Ejendommens placering betyder, at der er flere muligheder for nye lejere. Da Flakhaven 1 er forbundet med den gode ende af gågaden på den ene side, er den oplagt til detailhandel. Samtidig er der på den anden side en fantastisk plads, som med fordel kan benyttes af restauranter og cafeer, som man ser det i mange andre store byer. Flakhaven 1 er derfor på mange måder attraktiv for flere typer af lejere,« siger Bent S. Jensen.

Bent S. Jensen fortæller, at der er gang i forhandlinger med interesserede lejere til Flakhaven 1, og han forventer, at stueetagen og kælderen bliver inddelt som flere forskellige lejemål.

Seneste artikler

Nye motorvejsstrækninger gavner erhvervslivet og giver øget vækst

Flere områder rundt om i Danmark kan se frem til bedre infrastruktur de kommende år, og både i Nordsjælland og Horsens ser man frem til det løft, som de nye og forbedrede motorvejsstrækninger kommer til at give.

Nordicals har fået en god start efter navneskifte

Styrkede kompetencer, mange besøgende og positive tilkendegivelser har været nogle af højdepunkterne i Nordicals' første tid med nyt navn.

Savills tager førstepladsen for 13. år i træk

Nordicals’ internationale samarbejdspartner Savills er endnu engang kåret som førende ”superbrand” inden for ejendomsrådgivning i en årlig brandundersøgelse.

Nye principper for valuarvurdering giver nøjagtig værdiansættelse af andelsforeningens ejendom

Der kan være flere millioner at hente i økonomisk gevinst for andelsforeninger, som får udarbejdet en valuarvurdering. Mange andelsforeninger følger stadig den offentlige vurdering, men værdien af en konkret valuarvurdering overstiger langt udgiften til valuaren.

Tenant Representation genforhandlede lejekontrakt for svensk bank og sikrede istandsættelse af lejemål med fuld finansiering fra udlejer

Nordicals i København har i Tenant Representation bistået en større svensk bank ved en genforhandling af deres eksisterende lejekontrakt. Den svenske bank efterspurgte rådgivning i ønsket om at finde et nyt lejemål, som kunne opfylde nogle specifikke ønsker og behov til en fremtidig arbejdsplads. Resultatet af vores rådgivningsarbejde muliggjorde, at vi kunne identificere et stort udviklingspotentiale i kundens eksisterende lejemål, som betød, at den svenske bank kunne blive i deres nuværende lejemål.

Til top