Nordicals skal udleje stort kontortårn i ny bydel i hjertet af Odense

   

Nordicals skal udleje stort kontortårn i ny bydel i hjertet af Odense

Sag | 29.05.2024

A. Enggaard og PKA har valgt Nordicals Odense til at stå for udlejningen af en topmoderne kontorejendom på cirka 10.000 kvadratmeter, som skal bygges i Banebyen. Både ejendommen og den bynære beliggenhed fås ikke bedre i Odense, fremhæver parterne.

Et topmoderne kontortårn i 11 etager fordelt på cirka 10.000 kvadratmeter er på vej i Banebyen, som er en ny, central bydel lige ved Byens Bro beliggende i smørhullet mellem Odense Banegård og Odenses indre havn, hvor der også er fart på byudviklingen.

Bag det markante kontorprojekt, som er en del af The Station-projektet, hvoraf den anden halvdel består af et hotelprojekt, står byudviklings- og entreprenørkoncernen A. Enggaard og pensionskassen PKA. Duoen udvikler i samarbejde både The Station-projektet og hele den øvrige del af Banebyen.

Nordicals skal stå for kontorudlejning
A. Enggaard og PKA har betroet Nordicals Odense opgaven med at stå for udlejningen af det særdeles attraktive kontordomicil på byens absolut bedste placering.

”Det er på alle måder et enormt spændende projekt, som vi sjældent ser i Odense i denne størrelse og kvalitet. Synergieffekten med det kommende hotel synes vi er rigtig spændende, idet der kan skabes en levende og spændende stueetage til glæde for både kontorhusets brugere, hotelgæster og besøgende fra den omkringliggende by,” siger Christopher Bøje, der er udlejningschef og erhvervsmægler hos Nordicals Odense.

Han peger også på kontorprojektets centrale, bynære placering, ejendommens synlighed og bæredygtighedsprofil tæt på Odense Banegård med effektive forbindelser med både tog, letbane og bus som store fordele.

”Mange vil også sætte stor pris på lokationen nær Odenses indre havn og den korte afstand til byens gågadenet,” fremhæver Christopher Bøje.

Til det kommende kontortårn hører desuden parkeringsmuligheder.

Kontorejendom til en eller flere lejere
Hos A. Enggaard fremhæver koncernen, at kontortårnet med omkring 950 kvadratmeter på hver etage har mulighed for faciliteter såsom kantine og mødecenter til fælles brug for husets brugere.

”Vi har indtænkt stor fleksibilitet i kontorprojektet, som enten kan udlejes til én domicillejer eller opdeles til flere forskellige lejere med mulighed for eksempelvis fælles møde- og kantinefaciliteter. Man vil som lejer få gode muligheder for medbestemmelse i forbindelse med indvendig aptering og indretning,” forklarer projektudviklingschef i Odense Jonas Kirkeby Nielsen.

Han oplyser, at hele The Station-projektet går i jorden, når lokalplanen er vedtaget, og der er fundet én eller flere lejere til kontordelen.

”Vi mener, at vi har en unik og attraktiv vare med en sjældent god placering stationsnært i midtbyen, så jeg er meget optimistisk med hensyn til den videre bygge- og udlejningsproces,” siger A. Enggaards projektudviklingschef, der forventer tidligst indflytning i kontorejendommen ultimo 2027.

Lokalplanen for The Station-projektet, som er tegnet af anerkendte C.F. Møller Architects, forventes at blive sendt i høring i løbet af sommeren. Går alt efter planen, tages første spadestik til hele erhvervsbygningen på samlet cirka 18.800 kvadratmeter omkring årsskiftet.

Både The Station og resten af Banebyen med planlagt op til 800 boliger på sigt er planlagt til at blive bæredygtighedscertificeret.

 

Billedtekst til illustrationen øverst i artiklen:

Det kommende The Station-projekt i Banebyen i Odense C består af et kontortårn i 11 etager fordelt på cirka 10.000 kvadratmeter (til højre i illustrationen) og en hoteldel på cirka 8.800 kvadratmeter med omkring 170 værelser. I stueplan er de to dele forbundet med café, restaurant, lobby og lignende. Illustration: C.F. Møller Architects

Til top