Novo Nordisk investerer massivt i Kalundborg

En investering på 17 mia. kroner fra Novo Nordisk i deres Kalundborg-baserede fabriksfaciliteter vækker stor glæde hos hele byens erhvervsliv. Det fortæller partner i Nordicals Sjælland, Henrik Nikolajsen.

Novo Nordisk investerer massivt i Kalundborg

I Kalundborg har Novo Nordisk netop investeret 17 mia. kroner i udbygningen af deres allerede eksisterende fabriksfaciliteter. I forvejen er Novo Nordisk i Kalundborg arbejdsplads for omkring 3200 mennesker. Med den store investering forventes der at være arbejde i virksomheden til yderligere 400 medarbejdere. Derudover vil selve byggeprojektet, der vil vare frem til 2027, kræve mere end 2500 medarbejdere.

Investeringen kommer oven i de godt 18 mia. kroner, der siden år 2000 og frem til i dag er investeret i fabrikken. Den nye investering er altså næsten en fordobling af de mange ressourcer, som allerede er blevet lagt i faciliteterne. Fabrikken huser på nuværende tidspunkt verdens største insulinproduktion.

Udover de mange ekstra arbejdspladser på fabrikken og byggepladsen, så har den store investering også stor betydning for Kalundborg som by.

Det fortæller partner i Nordicals Sjælland, Henrik Nikolajsen.

”Historien gentager sig, når Novo Nordisk investerer så massivt i Kalundborg, for det har de gjort gennem de sidste mange år. Så først og fremmest giver det en enorm tryghed for Kalundborg, for investeringen er et klart tegn på, at Novo Nordisk ikke er på vej til at flytte arbejdspladser væk fra byen”

 

Investeringen vil komme til at påvirke rigtig mange brancher i Kalundborg positivt. Både dem der samarbejder direkte med Novo Nordisk, og dem der indirekte får glæde af deres styrkede tilstedeværelse.

”Investeringen kommer til at dryppe ned på mange andre brancher. Dels bliver der med de nye arbejdspladser på Novo Nordisk tiltrukket rigtig mange stærke faglige profiler. Man kan heller ikke undervurdere betydningen for de lokale leverandører, der både kommer til at være beskæftiget med udbygningen og det efterfølgende vedligehold. Det vil resultere i rigtig meget arbejde. Jeg plejer at sige, at der arbejder lige så mange udenfor for Novo Nordisk, som inde på Novo Nordisk,” fortæller Henrik Nikolajsen.

 

Investeringer gør byen mere attraktiv

En stor investering som denne er også med til at gøre Kalundborgs byliv bedre. Noget som både virksomheder og borgere nyder godt af. Henrik Nikolajsen fortæller, at man i Kalundborg tidligere har oplevet, at Novo Nordisks tilstedeværelse har affødt nye, store projekter i byen.

”Den nye investering skaber også incitament til at gøre rammerne i byen endnu mere attraktive. Der er bl.a. åbnet flere gourmetspisesteder og et hotel i byen, ikke mindst fordi Novo Nordisk efterspurgte sådanne lokale steder, så de kunne facilitere deres gæster et ordentligt sted i byen.”

 

Investeringen og de mange sikre arbejdspladser kommer også i kølvandet på, at man fra politisk side har vedtaget at investere yderligere i infrastruktur i området.

”Store arbejdspladser, som Novo Nordisk, og investeringer som denne kommer også i forbindelse med at man satser på infrastrukturen i området. Det ser vi helt konkret med den nye motorvej der er politisk vedtaget. Men det er selvfølgeligt vigtigt at blive ved med at udvikle Kalundborg som et attraktivt sted at bosætte sig, så man ikke kun tiltrækker arbejdskraft, men også nye beboere,” lyder det fra Henrik Nikolajsen.

Til top