Rækkehuse-efterspørgsel stiger fortsat rundt på Sjælland – slut med standardboliger

Rækkehuse henvender sig til en bred skare af befolkningen. Lige fra børnefamilien til senioren. Samtidig er der en klar forventning hos både Nordicals og investorer om, at fremtidens boligmarked er præget af specialboliger.

Rækkehuse-efterspørgsel stiger fortsat rundt på Sjælland – slut med standardboliger

Af Nordicals Foresight-redaktionen

D. 08.05.23

Med et fortsat stigende befolkningstal i Danmark bliver der helt naturligt løbende brug for flere boliger. I den forbindelse er det centralt at se nærmere på, hvilke dele af boligmarkedet, som inspirerer de sjællandske borgere til at flytte fra ejerboligen til en lejebolig.

Siden 2008 er folketallet i Region Sjælland steget med 3,7 procent frem til 2023, mens indbyggertallet i Nordsjælland i samme periode er steget med 7,9 procent. Befolkningsvæksten vil ifølge Danmark Statistik fortsætte frem mod 2033, hvor prognosen viser en yderligere stigning på 1,7 procent i Region Sjælland og 3,1 procent i Nordsjælland.

Læs også ”Fremadstormende sjællandsk marked sætter atter ny rekord for transaktionsvolumenen”

Derfor er rækkehuse attraktive
Særligt rækkehussegmentet er vokset markant i det sjællandske ejendomsmarked uden for hovedstadsområdet. Mange danske udviklingsselskaber, herunder Birch Ejendomme og Svanen Gruppen, har haft stort fokus på de sjællandske vækstbyer de senere år. Rækkehussegmentet henvender sig bredt. Både unge og gamle finder rækkehusmarkedet interessant – dog af forskellige årsager.

I en artikel fra Videncentret Bolius bliver der set nærmere på, hvorfor netop rækkehuse har opnået den popularitet, som Nordicals også erfarer. I artiklen bliver der blandt andet belyst, at rækkehus som boform tiltrækker især børnefamilier og 50+-generationen. Børnefamilierne, fordi der til rækkehuset hører en mindre have, hvor børnene ugeneret kan lege. Hos seniorer skyldes det især, at flere ikke ønsker en alderdom i ensomhed, men et netværk af naboer – og gerne, hvor der er mulighed for at dyrke sine interesser. Nordicals har en klar forventning om at bolig- og investeringsformen i rækkehuse vil forblive det mest efterspurgte boligsegment på Sjælland uden for hovedstadsområdet.

Læs også ”Stigende interesse for seniorboliger giver plads til eftertragtede børnefamilier”

Det vigtigste for investorerne
Ses der nærmere på Køge og Roskilde har disse to område de senere år haft stor tiltrækning på investorerne, både danske og udenlandske. Samme oplevelse støder man på i Nordsjælland, hvor særligt de nære områder til København har oplevet en massiv efterspørgsel blandt særligt udenlandske investorer. Muligheden for at opstarte et boligfællesskab, hvor udvikleren på projektet i samarbejde med en arkitekt har indtænkt en helhed, er særdeles efterspurgt. Det er blevet et formkrav blandt investorerne, at der skal være indtænkt et segment på forhånd, før et projekt kan opstartes. I en Estate Media-artikel siger James Robson, Senior Managing Director hos Hines Nordic, at det er vigtigt at tænke i målgrupper, når man bygger.

Nordicals har en klar forventning om, at det fremtidige boligmarked – både på Sjælland og i resten af Danmark – vil være præget af ”specialboliger”, hvor et alderssegment er indtænkt på forhånd.

Læs også ”Rekordmange bor alene – udviklingen stiller nye krav til boligmarkedet”

 

Vil du være opdateret på markedsudviklingen på nationalt niveau eller lokalt? Eller begge dele?

indholdsuniverset Nordicals Foresight kan du læse meget mere om faktorer, der påvirker det danske ejendomsmarked. I CityForesight, som er en del af Foresight-universet, kan du følge det professionelle ejendomsmarked i 23 danske byer og områder. Vælg blot en by og klik på danmarkskortet her.

 

Fakta: Nordicals Foresight
Nordicals Foresight er et nyt, datadrevet, digitalt indholdsunivers, hvor Nordicals med udgangspunkt i erhvervsmæglerkædens 23 forretninger giver kunder og ejendomsbranchen som helhed viden om og perspektiver på, hvordan, hvorhen og hvorfor ejendomsmarkedet bevæger sig – fra det nationale niveau og ned på det lokale på tværs af hele landet. Det gør Foresight-redaktionen med et flow af væsentlige, inspirerende – men også overraskende – nyheder, indsigter, analyser og kommentarer målrettet primært investorer, udviklere og rådgivere.

Seneste artikler

Optimisme at spore i Q4 2023

Rentetoppen er ved at være nået, og vi ser ind i en stabilisering af renterne. Det – og et opsparet transaktionsbehov – vil bidrage til, at aktiviteten stiger på transaktionsmarkedet i slutningen af året.

Nordicals Trekantområdet: Lager- og logistikejendomme er en sikker investering

Midlertidig opbremsning i transaktionsmarkedet betyder mindre i forhold til den attraktive investering på mellemlang og lang bane i Trekantområdet. Det siger lokal Nordicals-partner, der forklarer, hvorfor Trekantområdet også fremover vil være Danmarks logistikhub.

Aabenraa og Haderslev satser massivt på flere lager- og logistikejendomme

Med forventning om yderligere vækst inden for lager- og logistiksegmentet går to sønderjyske kommuner målrettet efter at drage mere fordel af placeringen i grænselandet, hvor motorvej E45 i tilfælde af en ny midtjysk motorvej vil blive endnu vigtigere. Både Aabenraa og Haderslev kommuner arbejder netop nu på grundsalg og flere udstykninger til erhvervsprojekter.

Enormt byudviklingsprojekt skal fremtidssikre Randers

Udviklingsplan for Flodbyen Randers sætter den overordnede retning for byudviklingen, klimatilpasningen og etableringen af ny infrastruktur i midtbyen, hvor et 59 hektar stort område står over for en gedigen transformation. Den skal gøre Randers endnu mere attraktiv som både investerings- og bosætningsby, siger lokal Nordicals-partner.

”I Herning får vi altid tingene til at ske, fordi vi kæmper og står sammen”

Et driftigt erhvervsliv og alsidigt kulturliv samt en speciel evne til at få ting ført ud i livet ligger dybt i Hernings dna. Det forklarer lokale Nordicals-partnere i dette portræt af Herning, der igen i år netop er blevet kåret som en af Danmarks mest erhvervsvenlige kommuner, og som kan se frem til en solid befolkningsvækst.

Til top