Markant vækst i Horsens tiltrækker investorer

Med udsigten til en markant vækst og stigning i befolkningstallet tiltrækker Horsens en række store danske og internationale investorer – herunder flere pensionskasser.

Markant vækst i Horsens tiltrækker investorer

Af Jan B. Jensen

D. 28.01.19

Havnehusene – de to boligejendomme nederst til venstre i billedet – udvikles af det svenske boliginvesteringsselskab Heimstaden, der har investeret 260 millioner kroner i projektet.

 

Alene i udviklingen af den tidligere industrihavn har Nordicals i Horsens formidlet projektejendomme til boliger og erhverv for op mod en milliard kroner.

Horsens Kommune er ifølge Danmarks Statistik blandt de tre hurtigst voksende kommuner i Danmark de næste 20 år.

 

Indbyggertallet runder de 100.000

Siden 2007 er indbyggertallet steget med 12,7 procent – et tal, der alene de næste ti år vil vokse med 15,8 procent, når befolkningstallet i 2029 har rundet over 100.000 indbyggere.

»Det skaber helt naturligt en øget efterspørgsel efter boliger, byrum og arbejdspladser. På den måde har Horsens Kommune taget vækst-førertrøjen i Region Midtjylland,« siger indehaver og erhvervsmægler Bo Pinholdt fra Nordicals i Horsens.

Han tilføjer, at tilflytterne især kommer fra Aarhus, hvor boligpriser og lejeniveauer er højere end i Horsens.

»Derudover oplever Horsens også en stor vækst i antallet af studerende. Det er med til at øge efterspørgslen efter boliger,« understreger Bo Pinholdt.

 

Milliard-investering i havneudvikling

Nordicals i Horsens har de seneste fem år været med til at igangsætte hele omdannelsen af den tidligere industrihavn til beboelse og erhverv.

Opførelsen af de nye boliger er i fuld gang, og som det største enkeltstående projekt har Nordicals formidlet salget af projektejendommen Havnehusene til det svenske boliginvesteringsselskab Heimstaden for 260 millioner kroner. Projektet er på 10.275 kvadratmeter og består af 95 ejerlejligheder.

En anden markant handel på den nye havnefront er Kanalhusene med i alt 90 lejligheder, der også var en off-market-handel.

Kanalhusene med 90 ejerlejligheder er en anden off-market-transaktion, som Nordicals har formidlet.

Kanalhusene med 90 ejerlejligheder er en anden off-market-transaktion, som Nordicals har formidlet.

 

Pensionsselskaber prioriterer Horsens

Foruden udenlandske investorer har flere af de danske pensionsselskaber investeret i Horsens.

»Årsagen er den solide vækst, som er skudt i gang i Horsens. Samtidig arbejder pensionsselskaberne ud fra en strategi om en større geografisk spredning af deres ejendomsinvesteringer, og i Horsens er der udsigt til at opnå et højere afkast sammenlignet med landets to største byer, og det er et væsentligt parameter for en langsigtet investor,« siger medindehaver og erhvervsmægler Per Ahlgreen fra Nordicals i Horsens. 

Nordicals har blandt andet formidlet projektet Emilies Plads for 126 millioner kroner til PFA. Det opføres i tæt samarbejde med entreprenør Torntoft & Mortensen og består af 48 lejligheder til udlejning og en 1.000 kvadratmeter restaurant i stueetagen. Her rykker Bones-kæden ind.

Til top