Tenant Representation får enderne til at mødes: Sådan blev Harmans ønske om en tidlig fraflytning og hurtig indflytning realiseret

En større reorganisering og et deraf mindre pladsbehov i Harman-koncernen gav anledning til en tidligere fraflytning fra deres domicilejendom i det attraktive erhvervskvarter i Skejby, uden for Århus. Nordicals bistod fra processens indledende forhandlingsfase om fraflytning til underskrift på den endegyldige kontrakt til det nye lejemål. 

Tenant Representation får enderne til at mødes: Sådan blev Harmans ønske om en tidlig fraflytning og hurtig indflytning realiseret

Forløbet med Harman markerer tydeligt, hvordan vi i Nordicals Tenant Representation hjælper virksomheder, der efterspørger rådgivning om deres aktuelle eller potentielle lejemål. I Harmans tilfælde ønskede de Nordicals hjælp til at give dem en professionel indsigt i markedet for kontorlejemål samt indgående lejerrådgivning. Samtidig begrænsede Nordicals Harmans økonomiske forpligtigelser over for udlejer, og varetog på vegne af Harman dialogen med udlejer i ønsket om at finde en ny lejer til det eksisterende lejemål. Igennem hele processen agerede Nordicals som Harmans tætteste sparringspartner, og resultatet af det velfungerende samarbejde muliggjorde, at Nordicals fulgte Harman helt til dørs i deres nye lejemål.

Charlotte Sthaalros, Director og Head of Tenant Representation hos Nordicals uddyber:
Arbejdet med Harman bestod af flere forskellige rådgivningsopgaver. Indledningsvis forhandlede vi en tidligere udgang fra deres eksisterende lejemål. Dernæst varetog vi på vegne af Harman dialogen med udlejer i søgningen efter en ny lejer til at overtage lejemålet, og dermed kunne vi begrænse Harmans økonomisk tab ved den tidligere fraflytning. Afslutningsvis foretog vi en gennemgående markedsanalyse for at afdække alle egnede lejemål, der opfyldte Harmans behov. Det lykkedes os at få alle enderne til at mødes, og det er det Tenant Representation er eksperter i. Business casen med Harman illustrerer meget præcist, hvordan kombinationen af vores omfattende service og allround perspektiv resulterer i en helstøbt løsning, der skaber samlet værdi for Harman”.

Strategien – fra proces til løsning
I søgningen efter et nyt lejemål til Harman indledte Nordicals med at udføre en behovsafdækning for at afklare, hvilke konkrete vilkår Harmans potentielle lejemål skulle opfylde, heriblandt krav til størrelse, beliggenhed og omkostninger. Der blev ligeledes foretaget en pendleranalyse for at sikre, at flytningen ikke var til ulejlighed for såvel kunder som medarbejdere. Nordicals præsenterede Harman for en række potentielle lejemål, og dernæst blev to lejemål udvalgt til indledende forhandling for at garantere de bedste lejevilkår. Med henblik på at indfri alle Harmans fremtidige behov i det nye lejemål blev der gennemført en indretnings- og arbejdspladsanalyse for at sikre medarbejderne de mest fordelagtige arbejdsvilkår. Harman fremsatte tillige en række meget specifikke krav til lejemålets tekniske funktioner, og under den endelige forhandling af lejevilkårene var det en forudsætning, at Harman kunne opnå sikkerhed for et fremtidigt fleksibelt lejemål, der kunne imødekomme virksomhedens udvikling.

Til top