Liv i den gamle postterminal i Odense: Nordicals udlejer første af flere lejemål

Liv i den gamle postterminal i Odense: Nordicals udlejer første af flere lejemål

Sag | 14.03.2023

Nordicals Odense sikrer ejendomsselskabet Park Street udlejningsaftale i markant, centralt beliggende ejendom, hvor ultrapopulær sportsgren rykker ind. Yderligere 17.000 kvadratmeter kommer snart til udlejning. I det hele taget står markedet i Odense stærkt.

Efter i årevis at have stået mere eller mindre uden liv kommer der snart mere aktivitet i den gamle postterminal ved Odense Banegård Center.

Således har Nordicals Odense på vegne af ejendomsselskabet Park Street netop formidlet en 4.000 kvadratmeter stor udlejningsaftale, som betyder, at der her i foråret kommer mere liv i den centralt beliggende ejendom på i alt 35.500 kvadratmeter.

Ny lejer er Padel Lounge, som forventer at kunne åbne padelbaner allerede til maj, hvilket uden tvivl vil glæde mange odenseanere, som også ønsker at hoppe med på padelbølgen – padel er Danmarks hurtigst voksende sportsgren.

Ejeren af den tidligere postterminal, Park Street, og Padel Lounge Odense, har skrevet under på en langvarig lejekontrakt på Dannebrogsgade 2, som er en af de mest markante ejendomme centralt i den fynske hovedstad.

”Vi synes, det er en enormt interessant ejendom, som vi glæder os over, at der nu kommer god aktivitet og liv i. Med den centrale beliggenhed med en infrastruktur helt i top, med rigtig gode parkeringsforhold og offentlig transport lige ved siden af kan beliggenheden af det nye padelcenter ikke være bedre,” siger udlejningschef Dorthe Kragh, Park Street.

8 meter til loftet
Matchet mellem Padel Lounge og Park Street opstod i behovet for træningsfaciliteter med højt nok til loftet til at kunne tilbyde padelbaner, der lever op til internationalt turneringskrav. I de nyindrettede lokaler kan Padel Lounge snart byde indenfor i den 4.000 kvadratmeter store hal med 8 meter til loft i midten af bygningen. Her opbygges 11 baner med 7 doublebaner og 3 singlebaner til glæde for Odenses mange padelspillere.

”Vi glæder os til at byde odenseanerne indenfor i den historiske bygning. Vi kommer til at spille i den 8 meter høje hal, der tidligere husede Postdanmark/Postnord, hvor pakker og breve tidligere blev sorteret. Her er perfekt indeklima til spil – ikke for koldt og ikke for varmt samt perfekte lysforhold er medvirkende til, at vi kan tilbyde baner med international turneringsstandard,” fremhæver partner Mads Harrestrup fra Padel Lounge.

Skydebane, utallige sikringsrum og pengeskabe
Den gamle postterminal på Dannebrogsgade har været på manges læber, siden Postdanmark flyttede ud. En ejendom, der har et utal af historier og fortællinger at byde på. og som er en oplevelse i sig selv. Det er ikke blot pakker og breve, der er blevet sorteret og fordelt på de mange kvadratmeter - bag murene gemmer sig også en skydebane, utallige sikringsrum, pengeskabe, sluser til pengetransporter, underjordisk vandreservoir, store haller med højt til loftet og meget mere.

”Der er ingen tvivl om, at det har været en rigtig spændende sag og proces at være medvirkende til. Det er altid en fornøjelse at have med professionelle parter på begge sider af forhandlingsbordet at gøre,” siger erhvervsmægler i Nordicals Odense Jens H. Mårtensen, der har forestået forhandlingerne.

Park Street og Nordicals Odense er lige nu ved at udarbejde lejemål i den gamle postterminal i Odense, og forventningen er, at i alt 17.000 kvadratmeter fordelt på forskellige lejemål snart kommer til udlejning.

Stærkt marked i Odense – også i 2023
Park Streets udlejning af 4.000 kvm til Padel Lounge sker i et robust ejendomsmarked i Odense, selvom investeringsmarkeder mange steder er presset af højere renter som følge af høj inflation.

Men befolkningstallet i Odense er vokset den seneste årrække, og væksten fortsætter, så der i 2035 vil være 7.000 flere odenseanere.

I København er antallet af de yngste seniorer – personer på mellem 50 og 69 år – med til at sikre en fortsat positiv demografisk udvikling, mens den yngste seniorgruppe i både Aarhus og Aalborg ligger på et stabilt niveau.

I Odense er det dog personer i alderen 30-49 år, som er kendetegnende ved en klar overvægt af børneforældre, deres børn og ikke mindst de ældste medborgere på over 70 år, der driver befolkningsvæksten.

Det viser data, som Nordicals Foresight-redaktionen har bearbejdet på baggrund af befolkningsstatistikken og -fremskrivningen fra Danmarks Statistik.

”Markedet for erhvervs- og investeringsejendomme i Odense endte i 2022 med at blive det næststærkeste år for byen med en omsætning på over 1,5 milliard kroner. Det bliver interessant at følge, hvordan investorer, udviklere og andre markedsaktører kommer til at forholde sig til en formentlig mere stabiliseret rente i 2023 og en fortsat stærk demografisk udvikling i Odense Kommune,” sagde Morten Nielsen, partner i Nordicals Odense, i februar i forbindelse med lanceringen af Nordicals Foresight.

Læs også ”Odense fortsætter med at vokse – men der bliver færre af de yngste seniorer”

Læs også Nordicals-partnere i hele Danmark forventer et stærkere ejendomsmarked i 2023”

 

Vil du være opdateret på markedsudviklingen nationalt, lokalt eller regionalt? Eller over det dele?

I vores datadrevne, digitale indholdsunivers Nordicals Foresight kan du læse om faktorer, der påvirker det danske ejendomsmarked. Læs om den nationale udvikling her, mens du i CityForesight her kan følge det professionelle marked i over 20 danske byer og områder.

Til top