Stigende investor-optimisme forventes også at løfte aalborgensisk markedsaktivitet

Stigende investor-optimisme forventes også at løfte aalborgensisk markedsaktivitet

Markedsudvikling | 21.03.2024

”Jeg oplevede en spirende optimisme blandt investorerne i forhold til den kommende tid, og jeg tror helt konkret, vi kommer til at se flere transaktioner og flere investeringer i den kommende tid,” siger partner i Nordicals Aalborg Mattias Manstrup – netop hjemvendt fra den store MIPIM-messe.

Også i år har Nordicals – med 16 ledere – været stærkt repræsenteret på den branchevigtige ejendoms- og investormesse MIPIM, som sidste uge løb af stablen i sydfranske Cannes.

Fra Nordjylland har partner i Nordicals Aalborg Mattias Manstrup deltaget, og han er vendt hjem med spirende optimisme i bagagen hvad angår markedet for erhvervs- og investeringsejendomme.

– Hvilke tre temaer, synes du, var de vigtigste på årets MIPIM?

”Årets vigtigste tema for mig var at drøfte markedssituationen og forventningerne til resten af året og det kommende år. Det var vigtigt for mig at finde ud af, om der var optimisme at spore, eller om investorerne stadig er tilbageholdende og afventende. En del af drøftelserne gik naturligvis på forventningerne til renteudviklingen resten af året og i 2025.”

”Et andet vigtigt tema i år var bæredygtighed, og hvordan den praktiseres i konkrete tilfælde. Og så synes jeg, det var spændende at høre om investorernes efterspørgsel og forskelle heri i forhold til ejendomssegmenterne,” siger Mattias Manstrup.

Læs også ”Spirende optimisme blandt investorer og udviklere på MIPIM”

Den videre markedsudvikling i Aalborg
– Hvordan påvirker eller tror du, at dine nævnte temaer helt konkret kommer til at påvirke markedsudviklingen i Aalborg?

”Jeg oplever en spirende optimisme blandt investorerne i forhold til den kommende tid, og jeg tror helt konkret, vi kommer til at se flere transaktioner og flere investeringer i den kommende tid. Inflationsudviklingen i USA påvirker lige nu muligheden for at se rentenedsættelser i ECB og Nationalbanken, men jeg er overbevist om, at vi kommer til at se en tendens til flere transaktioner i 2. halvår af 2024 – og formentlig primært inden for boligsegmentet i vores region,” siger erhvervsmægleren.

– I forhold til ved årsskiftet hvordan vil du så – her nær indgangen til 2. kvartal – karakterisere den overordnede markedsstatus for erhvervs- og investeringsejendomme i Aalborg?

”Uændret – måske med en anelse mere optimisme at spore.”

– Markedet afventer stadig faldende markedsrenter. Udover bedre lånevilkår og -muligheder hvad kan så for alvor forbedre situationen på investeringsmarkedet i Aalborg, vurderer du?

”En stigende demografisk tilstrømning af borgere, så vores befolkningstilstrømning igen driver boligmarkedet fremad.”

”Fornuftigt gang i udlejningsmarkedet”
– Hvis vi skifter fokus fra investeringsmarkedet til udlejningsmarkedet i Aalborg, hvordan vil du så karakterisere den overordnede markedsstatus her nær indgangen til 2. kvartal i forhold til ved årets begyndelse?

”Der er fornuftigt gang i udlejningsmarkedet. Vi oplever, at der er mange virksomheder i markedet, der søger efter nye rammer, som de kan udvikle deres virksomhed inden for.”

– Hvor er markedet helt overordnet på vej hen, vurderer du?

”Jeg tænker, at vi kommer til at se et marked, der stadig udvikler sig positivt grundet et stærkt arbejdsmarked og en generel sund virksomhedsøkonomi i de fleste sektorer på arbejdsmarkedet,” siger Mattias Manstrup, partner i Nordicals Aalborg. 

Læs også ”Nordicals Aalborg forventer et stabilt investeringsmarked i 2024”

Læs også ”Aalborg er en stabil by – også når det blæser”

 

Vil du være opdateret på markedsudviklingen nationalt, lokalt eller regionalt? Eller over det dele?

I vores datadrevne, digitale indholdsunivers Nordicals Foresight kan du læse om faktorer, der påvirker det danske ejendomsmarked. Læs om den nationale udvikling her, mens du i CityForesight her kan følge det professionelle marked i over 20 danske byer og områder.

Til top